Izbornik

Kako prevoziti sportsku opremu avionom?

 Kako prevoziti sportsku opremu avionom?

Zrakoplovne tvrtke omogućavaju prijevoz sportske opreme. Ovisno o prijevozniku, ona može biti uključena u cijenu prijavljene prtljage ili podložna posebnoj tarifi. Ne zaboravite kupiti uslugu ranije, jer su troškovi slanja sportske opreme u zračnoj luci mnogo veći.

Kako pripremiti sportsku opremu za prijevoz avionom?

Prijevoz bicikla

  • odvrniti pedale ili stavite ih tako da su skriveni unutar,
  • odvrnite prednji kotač i pričvrstite ga na okvir,
  • postavite volan duž okvira i blokirajte ga u tom položaju,
  • ispušite gume,
  • spakirajte svoj bicikl u poseban plastični omot ili u kartonsku kutiju.

 

Prijevoz ronilačke opreme

  • spremnik sa kisikom mora biti prazan,
  • prekidači i ventili moraju biti u položaju "isključeno",
  • izvori napajanja i žarulje moraju biti uklonjeni

Ronilačka oprema može se prevoziti samo kao prijavljena prtljaga, koja podliježe ograničenjima težine unutar prijavljene prtljage i te podliježe naknadi za višak prtljage.

Krhki predmeti, ukoliko zahtjevaju,  potrebno je dodatno osigurati, npr. zamotati u foliju. Ako se transportira bacač harpuna, mora ga se osigurati a  streljivo pakirati odvojeno.

Prijevoz dasaka za surfanje

Prijevoz daske za surfanje i daske za jedrenje uvijek se plaća, nije uključen u dopuštenu prtljagu.

Oprez!

Ako težina daske sa svim dodacima prelazi 50 kg, prijevoz će biti moguć samo kao dio tereta usluge.

Ne slažu se sve zrakoplovne tvrtke prijevoziti opremu za surfanje i jedrenje. Međutim, to je moguće na nekim niskotarifnim avioprijevoznicima kao što su Ryanair ili Wizz Air.

Prijevoz skija i dasaka za snowboard

Prijevoz skija i daske za snowboard moguć je na gotovo svim zrakoplovnim tvrtkama. Takva se oprema transportira kao sportska prtljaga - jedna prtljaga može biti jedan par skija s pričvršćivačima i čizmama (za skijanje na vodi - samo skije).

Skije najbolje upakirati u poseban kovčeg.

Cijena prevoza sportske prtljage varira ovisno o zračnoj liniji. Mnoge zrakoplovne tvrtke prijevoze skijsku opremu kao prijavljenu prtljagu i ne naplaćuju dodatnu naknadu (npr. LOT ili Lufthansa).

Prijevoz golferskih palica

U slučaju niskotarifnih avioprijevoznika, sportska prtljaga podliježe odgovarajućoj cijeni koja se utvrđuje prema cjeniku avio-kompanija. Na većini zrakoplovnih kompanija , prtljaga u obliku golferskih palica može se besplatno prevoziti bez dodatne naknade. Međutim, takve naknade mogu se primjenjivati ako je torba sa palicama nestandardne veličine ili težina svih sportskih prtljaga prelazi određene granice (obično 15 kg).

Uputi i predlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.hr.

Sadrži li ovaj članak informacije koje ste tražili? Da | Ne
Po mom mišljenu, ovaj članak:
Zahvaljujem na Vašem mišljenju!