Izbornik

Lufthansa

Advertisement

Najpovoljnije ponude aviokompanije Lufthansa na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gdje leti avio kompanija Lufthansa?

Lufthansa leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite stranicu eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Lufthansa?

Za letove avio kompanijom Lufthansa najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Lufthansa upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Lufthansa?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedjeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Lufthansa

Lufthansa

Lufthansa je njemački nacionalni avio-prijevoznik, prvi u Europi i četvrti na svijetu po broju usluženih korisnika. Lufthansa Group obuhvaća kompanije Lufthansa Regional, Lufthansa Cargo, Germanwings, Austrian Airlines, Swiss International Airlines, ali i nekoliko drugih kompanija djelomično pripada ovom njemačkom gigantu. Lufthansa je jedan od osnivača zrakoplovnog saveza Star Alliance. Godine 1926. u Berlinu je osnovana kao firma zvana Hans Deutsche Luft. Danas je sjedište kompanije u Kölnu, ali njena glavna baza je Frankfurtski aerodrom. 2001. godine aerodrom u Münchenu postao je još jedna baza kompanije. Lufthansa leti za 18 destinacija u Njemačkoj i 202 destinacije širom svijeta. Cijela grupacija prevozi do više od 400 destinacija na pet kontinenata.

Prtljaga

Avio-prijevoznik Lufthansa dozvoljava da ručnu prtljagu unesete u avion. Njezine dimenzije i težinu određuje avio-prijevoznik i oni mogu varirati u odnosu na klasu vaše rezervacije i destinaciju. Predana prtljaga, koju ne nosite sa sobom u kabinu, također mora biti u okviru određenih dimenzija i težine. I tu važe različita pravila u odnosu na klasu vaše rezervacije i destinaciju. 

Putničke klase

Putnici mogu odabrati jednu od četiri putničke klase. U najjeftinijoj, ekonomskoj klasi, koja je dostupna na kratkim i umjereno udaljenim destinacijama, putnici imaju dosta mjesta zahvaljujući ergonomskom obliku sjedala. Dodatnu udobnost pružaju nasloni za ruke koji se mogu podešavati.

U premijum ekonomskoj klasi na interkontinentalnim letovima putnici imaju pravo na više prtljage.

Na većini aerodroma putnici prve i biznis klase mogu koristiti specijalni lounge, koji pruža raznolike usluge. Prva klasa kompanije Lufthansa rangirana je u Skytrax sustavu, koji se odnosi na kvalitetu usluga avio-prijevoznika.

Check-in online

Dvadeset tri sata prije polijetanja možete se prijaviti za let preko interneta, odabrati sjedalo u zrakoplovu i ispisati kartu za ukrcavanje ili je poslati na svoj mobilni telefon. Check-in online moguće je uraditi preko sljedećih avio-prijevoznika i na sljedećim destinacijama:

• Lufthansa – za sve letove,

• Austrian – letovi između Njemačke i Austrije,

• SWISS – samo za polaske iz Frankfurta, Münchena, Beograda, Tokija, Beča i Catanije,

• LOT – (osim u Hamburgu i Stuttgartu) za letove između Njemačke i Poljske,

• TAP Air Portugal samo za polaske iz Dusseldorfa ili sa aerodroma Heathrow u Londonu,

• Adria Airways i Croatia Airlines za polaske iz Njemačke,

• SAS za polaske iz Njemačke (osim iz Dusseldorfa, Hamburga, berlinskog aerodroma Tegel), Dubaija i Zagreba.

Flota

Lufthansa Group ima drugu po veličini flotu na svijetu. Sastoji se od skoro 300 zrakoplova. Airbus A380-800, A340-600, A340-300, A330-300 i Boeing 747-8, 747-400, BBJ 737-800 IGW koriste se za interkontinentalne letove. Na relacijama srednje udaljenosti koriste se Airbus A321-100 / 200, A320-200, A319-100 i Boeing 737-500, 737-300. Embraer ERJ-195 i ERJ-190 kao i Bombardier CRJ900 i CRJ700 lete na najkraćim relacijama.

Frankfurtska zračna luka

Zračna luka u Frankfurtu poznata je i kao Rhein-Main, prema regiji u kojoj se nalazi. Najprometniji je aerodrom u Njemačkoj, treći u Europi (poslije aerodroma Heathrow i Charles de Gaulle) i deveti na svijetu. Smješten je 12 km jugozapadno od centra Frankfurta. Glavna je baza avio-prijevoznika Lufthansa i German Condor.

Frankfurtski aerodrom osnovan je 1936. Preko njegova dva terminala danas se preveze 58 milijuna putnika godišnje. Terminal T1, koji je podijeljen u zone A, B, C i Z, služi za Lufthansa i Star Alliance letove. Postoji i poseban dio terminala za putnike prve klase avio-prijevoznika Lufthansa.

Terminal T2 podijeljen je u dvije zone, D i E.

Osvježenje

U ekonomskoj klasi na svim destinacijama služe se topli i hladni napici, a ovisno o ruti i sendviči ili toplo jelo. U premijum ekonomskoj klasi putnici se dočekuju s pićem odmah nakon ukrcavanja. Putnici u biznis klasi mogu birati jela iz jelovnika ovisno o dužini putovanja i destinacije. Jela za putnike prve klase pripremaju najbolji šefovi. 

Dodatne usluge

Na interkontinentalnim letovima putnici svih klasa mogu besplatno gledati kanal Sport 24. Ponuda kanala na engleskom jeziku uključuje nogometne utakmice Bundeslige i engleske Premier lige, trke Formule 1, teniske mečeve i golfske turnire. Rad samog kanala ovisi o tome je li u avionu dostupna online usluga FlyNet (što je omogućeno u oko 90% zrakoplova). Zahvaljujući ovoj usluzi putnici mogu koristiti internet na svojim uređajima tijekom leta.