Pronađi jeftini smještaj - veliki broj ponuda baš za Vas!

  • Više od 1,3 mil objekata
  • Hoteli
  • Apartmani
  • Jeftin smještaj
2 1
SMJEŠTAJ PO POVOLJNIM CIJENAMA Preko 1,3 milijuna dostupnih nekretnina – rezervirajte svoj idealan smještaj po odličnoj cijeni!
NEMA SKRIVENIH NAPLATA Pravila rezervacije su jasna. Odmah znate koliko ćete platiti

Imate li pitanja vezana uz hotel ili rezervaciju?

Odgovore ćete naći u našem Vodiču za putnike

Što znače hotelske zvijezdice?
Što znače hotelske zvijezdice?

Broj zvjezdica svjedoči o standardu i pogodnostima, koje možete očekivati u hotelu. Što više zvjezdica, hotelski uvjeti su luksuzniji. Međutim, ne postoji međunarodni dokument koji regulira zahtjeve koji moraju biti ispunjeni u hotelskom obijektu za dobivanje određenog broja zvijezdica. Svaka država ima svoja pravila i mjerila. Pored toga, postoje i regije u kojima se takva klasifikacija uopće ne koristi (npr. Skandinavija) ili je dobrovoljna (npr. Engleska, Francuska). Stoga se s tim znakovima treba postupati oprezno i pri odabiru hotela uvijek vodite računa o tome koje su usluge uključene u cijenu.Provjerite što možete očekivati: Hotel 1 zvjezdica Hotel 2 zvjezdice Hotel 3 zvjezdice Hotel 4 zvjezdice Hotel  5 zvjezdica          

Tipovi hotelskih soba
Tipovi hotelskih soba

Hotelske sobe razlikuju se prema broju i vrsti kreveta. Single room (kratica: SGL) – soba za jednog gosta, s jednostrukim krevetom. Ovisno o standardu hotela kvadratura sobe varira od 8 do 14 m2. Twin for sole use – soba s dva kreveta namijenjena jednom gostu. Twin room – soba za dvije osobe, s dva jednostruka kreveta. Naziv „twin” koristi se i za sobe za više osoba u kojima nalazi se veći parni broj jednostrukih kreveta. Double room (kratica: DBL) – soba za dvije osobe, s jednim bračnim krevetom. U SAD-u u „double room” sobama često smještena su dva velika bračna kreveta. Triple – soba za tri osobe,  s (najčešće) tri jednostruka kreveta. Quad – soba za četiri osobe. Dormitory room (spavaonica) – vrsta sobe s više kreveta (često na kat) koja iznajmljuju se svima kojima je potreban smještaj. Ovakve spavaonice nižeg su standarda, uglavnom nalaze se u hostelima te su puno jeftinije od tradicionalnih soba.

Vrste doručka u hotelu
Vrste doručka u hotelu

Različite vrste doručka možemo naći u raznim hotelima širom svijeta. Vrijedi provjeriti što možemo jesti kao prvi obrok prilikom rezervacije. U nastavku su navedene osnovne vrste doručka. Engleski doručak (english breakfast) Doručak se uglavnom sastoji od prženih jaja, graha, gljiva, malih kobasica i rajčica na žaru. Tost, kava ili čaj i sok. Američki doručak (american breakfast) Doručak se sastoji uglavnom od dva jaja, slanine, malih kobasica, palačinka i javorove melase. Tost, kava ili čaj i sok. Opcionalno žitarice s mlijekom. Kontinentalni doručak (continental breakfast) Obično se sastoji od tosta, džema, kave ili čaja i soka. U proširenoj verziji možete pronaći i topla jela - kajganu, kobasice, juhe od mlijeka. Bečki doručak Doručak, koji uključuje meko kuhana jaja u čaši, peciva, tanjur mesa, džem ili med, i kavu s vrhnjem ili čaj, sok ili voda za piće.   U hotelima možemo naći i  švedske stolove puni raznih vrsta proizvoda, od toplih jela do voća, od kojih možete sami sastaviti svoj doručak.

Odjava iz hotela (check out)

Proces odjave iz hotela (check-out) mora se uvijek obaviti do vremena za odjavu koje je odredio hotel (check out time). Zapamtite! Odjava se obično završava u 12.00,  do tada morate napustiti hotelsku sobu. Međutim, svaki hotel individualno određuje trajanje hotelskog dana - za vrijeme prijave (check-in) osoblje recepcije obavještava goste o vremenu odjave. Pažnja! Ako boravite duže od potrebnog vremena za odjavu, hotel vam može naplatiti sljedeću noć. Neki hoteli dopuštaju kasnu odjavu - međutim, to se mora unaprijed dogovoriti s hotelskim osobljem. Za kasnu ili ranu odjavu može se naplatiti nadoplata. Prilikom izlaska iz sobe savjetujemo da pažljivo provjerite jeste li pakirali svu uvezenu prtljagu. Zatim idite na recepciju, vratite ključ od sobe i podmirite sva potraživanja. Neki hoteli nakon odjave pružaju sobu u kojoj možemo spremiti prtljagu dok čekamo prijevoz. Rezervacijski sustav eSky radi na takav način da se plaćanje boravka vrši prije nego što odete u hotel. Međutim, rezervacija će uključivati ​​samo usluge koje su uključene u rezervirani proizvod. Svi dodatni troškovi moraju biti plaćeni prije napuštanja hotela. To će biti na primjer:  naknade za minibar, račune za telefon ili restoran. Hotel također može izdati račun za boravak. Na zahtjev gosta, recepcionar također može naručiti taksi.

Vrste hotelskih kreveta. Kakvi su?

Postoji nekoliko osnovnih vrsta hotelskih kreveta: krevet za jednu osobu , bračni krevet, queen size krevet (veliki bračni krevet s veličinom madraca od 153-160 x 203 cm), king size krevet (veliki bračni krevet, veći od veličine queen size, s veličinom madraca od oko 200-203 x 210 cm).

Dodatne usluge dostupne i pružane u hotelima

Mnogi hoteli pružaju dodatne usluge kao što su: buđenje, pranje rublja, room service, naručivanje taksija, prodaja karata za kulturne događaje, turističke informacije, čuvanje dragocjenosti u sefu. Neke od tih usluga mogu biti dodatno plaćene. Minibar u sobi To je obično dodatna i plaćena opcija. Plaćanje za konzumirane proizvode (pića, grickalice) regulira se na kraju vašeg boravka, prilikom odjave. U svakoj sobi bi trebao biti cjenik proizvoda iz mini-bara. Kava i čaj Mnogi hoteli nude besplatan čaj i kavu, koje možete sami pripremiti. Uz ovu uslugu, hotelske sobe su opremljene aparatom za kavu ili čajnikom te set, koji se sastoji od čaja, kave, šećera i vrhnje te jednokratne šalice ili staklene čaše. Izvan sobe Dodatne pogodnosti koje se mogu naći u hotelu uglavnom su uvjetovane standardom. U takve pogodnosti možemo uključiti: bazene, saune, fitness, teretane, spa, prodavaonice nakita i suvenira, frizerski salon, spremište za prtljagu, spremište za rekreativnu opremu, konferencijske dvorane, turističke vodiče, besplatno parkiranje, peglanje. Internet U većini hotela postoji mogućnost korištenja Interneta. Hotele sa većim standardom često nude širokopojasni pristup internetu u sobi. Korištenje obično nije povezano s dodatnim troškovima. Neki hoteli u svojoj ponudi mogu predložiti korištenje usluga internet caffea - naknade za korištenje određuje pojedinačno svaki hotel. Mnogi hoteli pružaju uslugu bežičnog interneta (Wi-Fi). Događa se da je ova vrsta mreže dodatno osigurana, a pristup može biti plaćen. Hotelsko osoblje pruži informacije o tome kako platiti naknadu za uslugu.    

Izaberite temu koja Vas zanima

Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila o kolačićima. Saznajte više. Prihvati