Izbornik

Ryanair

Advertisement

Najpovoljnije ponude aviokompanije Ryanair na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gdje leti avio kompanija Ryanair?

Ryanair leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite stranicu eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Ryanair?

Za letove avio kompanijom Ryanair najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Ryanair upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Ryanair?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedjeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Ryanair

Ryanair

Niskobudžetna aviokompanija Ryanair je irski prijevoznik, najveći i najpopularniji takve vrste u Europi. Unatoč kontroverznim idejama, zrakoplovna kompanija je vrlo popularna među turistima zahvaljujući jeftinim cijenama, iako već samo ime kompanije može biti izazov za putnike koji traže zračne veze.
Rayner, Rayanair, Raynair ili Rynair, pa čak i Rajaner - to su često nazivi za Ryanair tvrtku za putnike koji traže jeftino putovanje. Prijevoznik je prisutan na gotovo 100 zračnih luka starog kontinenta i na jednoj u Maroku. Ryanair zrakoplovi, između ostalog, slijeću na poljske zračne luke u Gdanjsku, Bydgoszczu, Katowicama, Krakowu, Lublinu, Lodzu, Modlinu, Poznanu, Rzeszówu, Szczecinu i Wrocławu. Dodatno, ova irska kompanija dodaje nove rute svake godine.
Aviokompaniju je osnovala 1985. godine obitelj Ryans: Christy Ryan, Liam Lonergan - vlasnik irskog tour-operatera "Club Travel" i Tony Ryan - osnivač tvrtke Guinness Peat Aviation. Povijesni prvi let se dogodio s avionom Embraer Bandeirante na ruti Waterford - London Gatwick. Godinu dana kasnije uspostavljena je linija između Dublina i Londona Luton.
Svake godine raste broj putnika koji koriste Ryanairove usluge. Zbog gubitaka koje je aviokompanija zabilježila 1991., menadžment tvrtke je uveo program restrukturiranja, za koji je osobno bio odgovoran Micheal O'Leary. Program je rezultirao fantastičnim ishodima - Ryanair je postao najveća niskobudžetna avikompanija, kada je riječ o civilnim zrakoplovima. Od 2000. godine Ryanair prodaje karte online. Glavno sjedište zrakoplovne tvrtke je u Dublinu. Prijevoznik je dobilo titulu najtočnije zrakoplovne tvrtke u Europi od strane Udruženja europskih zrakoplovnih tvrtki i civilnog zrakoplovstva Velike Britanije.

Ručna prtljaga Ryanair

Svaki putnik zrakoplovne tvrtke Ryanair može imati ručnu prtljagu dimenzija 40 x 20 x 25 cm. Međutim, ova torba, ruksak ili kovčeg ne smiju imati masu veću od 10 kg. Dodatno, svaki putnik, koji kupi prioritetnu kartu za ukrcaj, može imati drugu, manju ručnu prtljagu, ali ona ne može imati veće dimenzije od 55 x 40 x 20 cm. U ovom slučaju ne postoji ograničenje težine. U praksi, druga ručna prtljaga može biti ženska torbica, torba za prijenosna računala, dječji ruksak ili vrećica iz duty-free trgovine. Ručna prtljaga uključena je u cijenu svake Ryanair karte.
Ručna prtljaga ne smije sadržavati određene proizvode. Ryanair zrakoplovna tvrtka, kao i ostali zračni prijevoznici, provjerava sadržaj ručne prtljage putnika prije svakog leta. Zbog sigurnosnih razloga ne možete unijeti tekućine drugačijih ambalaža od strogo definiranih - svaka posuda može imati maksimalno 100 ml tekućine, biti prozirna i sve male boce moraju stati u jednu vrećicu volumena 1 l. To znači da svaki putnik može unijeti maksimalno 1 l tekućine. To uključuje: šampon, gel za tuširanje, tekućina za ispiranje usta i sl.
Ova ograničenja ne odnose se na dječju hranu i lijekove. Mlijeko ili druge tekućine za djecu moraju se posebno prijaviti tijekom sigurnosne provjere. Obično roditelj mora probati tekućinu. Lijekovi i hrana za djecu mogu se nositi samo u količini koja je potrebna za vrijeme putovanja.

Predana prtljaga Ryanair

U zrakoplovnoj tvrtki Ryanair predana prtljaga nije uključena u cijenu karte. Svaki putnik može kupiti mogućnost da sa sobom ima predanu prtljagu. Jedna osoba može uzeti najviše tri kovčega, od kojih svaki ne smije imati masu veću od 20 kilograma. U avikompaniji Ryanair strogo je definirana maksimalna veličina predane prtljage - ona koja ide u prtljažnik aviona. Maksimalne dimenzije svakog kovčega su 81 x 119 x 119 cm.
Cijena predane prtljage u Ryanairu ovisi o datumu leta i mjestu kupnje dodatne prtljage. Kupnja predane prtljage putem interneta je jeftinija od one u zračnoj luci, neposredno prije polijetanja. Za prekomjernu prtljagu zračnom prijevozniku Ryanair morate platiti dodatnu pristojbu za svaki kilogram.
Sadržaj predane prtljage se može kontrolirati u zračnoj luci. Pravila Ryanair kompanije vezana za predanu prtljagu su istovjetna onim drugih zrakoplovnih tvrtki. Ne možete spakirati zapaljive ili eksplozivne tvari u predanu prtljagu. Činjenica, jesu li, i u kojoj količini hrana, alkohol ili cigarete dopušteni u predanoj prtljazi ovisi o Vašoj ruti i carinskim propisima koji su obvezni na istoj.

Online prijava

Putovanjem aviokompanijom Ryanair, u razdoblju od 4 dana do 2 sata prije leta, imamo mogućnost online prijavite kao i kupnje željenog mjesta u avionu. Online prijava zahtijeva popunjavanje osobnih podataka putnika. Online prijava se mora izvršiti za svakog putnika. Nakon prijave, isprintajte Vašu kartu za ukrcaj.
U zračnoj luci, prilikom prijave, morate pokazati kartu za ukrcaj zajedno s osobnim identifikacijskim dokumentom koji ste koristili za online prijavu. Ako ste zaboravili uzeti svoju kartu za ukrcaj ili se prijaviti online, to možete učiniti u zračnoj luci. Nedostatak karte za ukrcaj znači dodatnu naknadu za prijavu u zračnoj luci. Dodatna pristojba je definirana od strane Ryanair kompanije.
Najbolje je da se prijavite što je prije moguće, kako biste bili sigurni da je sve ispravno.

Rezervacijske klase

Ryanair nudi izbor između nekoliko tarifa. Standardna tarifa je, naravno, najjeftinija, ali ne daje putnicima nikakve povlastice te biste trebali svaki put plaćati dodatne usluge. U slučaju kupnje boljih tarifa, broj usluga i povlastica uključenih u cijenu karte raste. Kupnja Plus tarife uključuje mogućnost da uz sebe imate jedan komad predane prtljage, zajamčeno prioritetno ukrcavanje (zajedno s ručnom prtljagom s vama), kao i mogućnost odabira mjesta na avionu. Tarifa Flexi Plus dodatno pruža mogućnost promjene datuma i rute leta (ali pod određenim uvjetima), a tarifa Family Plus također uključuje popuste i dodatne sadržaje za putujuće obitelji.

Flota

U Ryanairovoj floti postoje samo zrakoplovi Boeing 737-800. Oko 300 zrakoplova ovog tipa leti pod Ryanairovim brendom. Njihova prosječna dob je 5,5 godina.
Boeings 737 su najpopularniji putnički avioni uskog trupa i prosječnog raspona. Proizvode se od 1967. godine u različitim verzijama. Boeingi 737-800, koji se nalaze u Ryanairskoj službi, mogu voziti do 189 putnika. Sjedala su simetrično smještena, tri na svakoj strani kabine, u 33 reda s jedne strane i 32 reda s druge strane. Kabina bi mogla primiti više putnika, ali avioni su certificirani na najviše 189 putnika. Prolaz se nalazi u sredini.
Boeing 737-800 može doseći brzinu od 840 km/h. Bez prekida za među slijetanja može letjeti 5420 kilometara. Može doseći nadmorsku visinu od 12 496 metara. Dug je 39 metra a širina krila mu je 34 metra. Masa mu iznosi 40 410 kg.
Sljedećih nekoliko godina Ryanairova flota povećat će se za 200 drugih zrakoplova iste vrste. Prijevoznik razmišlja o kupnji dodatnih 100 aviona Boeing 737 MAX 200. Ako to učini, do 2024. Ryanairova flota će brojati oko 520 zrakoplova, na kojima će svake godine putovati oko 160 milijuna putnika.

Dublin aerodrom

Međunarodna zračna luka je glavna zračna baza za, između ostalih, aviokompaniju Ryanair. Nalazi se oko 10 kilometara sjeverno od glavnog grada Irske. Zračna luka nije samo jedna od najprometnijih u Irskoj, nego je i među deset zračnih luka s najviše prometa u Europi. U susjedstvu se nalaze dva hotela, dok u dvorani za dolaske postoji mnogo trvtki za najam automobil. U zgradi zračne luke postoje mnogi restorani, kafići i razne trgovine, među kojima i duty free. Na cijelom području zračne luke nalazi se besplatni bežični pristup internetu. Također možete koristiti razne online kioske.

Osvježenja

Tijekom leta s Ryanairom nemate pravo na besplatna osvježenja. Putnici na svim letovima, mogu kupiti u kabinskom baru grickalice, hladna i topla pića, uključujući pivo, vino i jake alkohole. Pojedinosti o dostupnosti hrane i pića mogu se naći u brošuri broda.

Dodatne usluge

U kabini zrakoplova Ryanair nalazi se bar i trgovina u kojoj možete kupiti nakit, parfeme i spravice zrakoplovne tvrtke.