Izbornik

Turkish Airlines

Advertisement

Najpovoljnije ponude aviokompanije Turkish Airlines na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gdje leti avio kompanija Turkish Airlines?

Turkish Airlines leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite stranicu eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Turkish Airlines?

Za letove avio kompanijom Turkish Airlines najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Turkish Airlines upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Turkish Airlines?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedjeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Turkish Airlines

Turkish Airlines

Turkish Airlines, zapravo „Türk Hava Yolları” je nacionalna avio-kompanija Turske. Svoju bazu ima na području Istanbul Airport. Avio-kompanija osnovana je 1933. a od 2008. postala je dio najveće avio alijanse – Star Alliance. Turski avio-prijevoznik dobio je nagradu „Skytrax“ za najbolju Europsku avio-kompaniju dva puta za redom – 2011. i 2012. godine.
Turkish Airlines ima najveću mrežu veza za zrakoplove koji polaze sa jednog aerodroma. Druge važne aeodromske baze avio-kompanije, poslije Istanbul Airport, jesu zračne luke Istanbul-Sabiha Gokcen i Ankara Esenboğa Airport.
Turska avio-kompanija leti na 260 destinacija ka svim naseljenim kontinentima.

Prtljaga

Na letove Turkish Airlines-a dozvoljeno je ponijeti ručnu prtljagu. Njezina veličina i težina određeni su od strane avio-kompanije i razlikuju se ovisno o rezerviranoj klasi i putu.

Predana prtljaga u Turkish Airlines također mora biti odgovarajućih dimenzija i odgovarajuće težine. Ovdje sve također ovisi o rezerviranoj klasi i dužini puta.

Rezervacija karte

Putnici mogu rezervirati kartu u tri klase.

Razmak između sjedala u ekonomskoj klasi je 78cm, sjedala se naslanjaju unazad do 15cm. Svako sjedalo je opremljeno utičnicom za punjenje elektronskih uređaja i USB ulazom. U komfor klasi sjedala imaju širinu od 49cm, a razmak između sjedala iznosi 116cm. Sjedala se mogu naslanjati unazad do 22cm. Svako sjedalo ima dodatan prostor za noge. Fotelje u biznis klasi nakon rasklapanja imaju dužinu od 188cm. U sebi imaju ugrađenu funkciju masažera, lampice za čitanje, veliki zastor koji omogućuje potpunu izolaciju od trenutnog okruženja.

Check-in online

24 sata do 90 minuta prije zakazanog leta putnici mogu izvršiti check-in online, kako bi se prijavili na let i izabrali svoja mjesta. Predaja prtljage se mora izvršiti minimum 60 minuta prije polijetanja na linijama internacionalnih letova i 45 minuta ako su u pitanju linije domaćeg prometa.

Flota

Turska avio-kompanija posjeduje 262 aviona, uključujući i 88 Boinga 737-800, 43 Airbusa A321-200 i 33 Airbusa 320-200.

Zračna luka Istanbul Airport

Glavna istanbulska zračna luka nalazi se u njezinom europskom dijelu, 35 km sjeverozapadno od centra grada. Izgrađena od 2015-2018 godine., U travnju 2019 godine preuzela je ulogu glavne gradske zračne luke s jedne od najvećih zračnih luka u Europi - Istanbul Atatürk.

Zračna luka Istanbul trenutno se sastoji od jednog terminala, koji je najveća svjetska građevina ovog tipa smještena pod jednim krovom. Postojeći terminal dizajniran je da bi služio za 90 milijuna putnika godišnje. Plan proširenja zračne luke podrazumijeva izgradnju dodatnih terminala koji će u 2030. godine moći služiti čak 200 milijuna putnika godišnje.

Osveženja

U ekonomskoj klasi serviraju se hladna i topla jela, ovisno o tome gdje putujete. Meni je pripremljen na bazi najbolje europske i turske kuhinje. Na dugim letovima putnici su također ponuđeni sendvičima i kolačićima. Specijalna jela se serviraju na svim internacionalnim letovima. U komfor klasi putnici se poslužuju pićem dobrodošlice, a dodatni meni sadrži jela pripremljena od svježih proizvoda, toplih jela, dezerta, voća i raznih vrsta sireva. Prije slijetanja, putnici se još jednom ponude toplim ili hladnim jelom. Serviranje jela u biznis klasi ovisi o ruti leta. Na dugim letovima putnici dobivaju dva jela i grickalice. Vidjeti početni izbor jela je samo uvod u kulinarsko putovanje sa Turkish Airlines-om u kojem ne nedostaje dovoljno jake turske kave.

Dodatne usluge

Na nekim letovima možete koristiti video servis na zahtjev, koji obuhvaća filmove, audio knjige i razonodni sadržaj za djecu. Putnici imaju dodatnu mogućnost slanja tekstualnih poruka i mail-ova tijekom leta. Cijena slanja poruke iznosi 1.60$.