Izbornik

Air Serbia

Advertisement

Najpovoljnije ponude aviokompanije Air Serbia na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Prikaži filtere
Advertisement

✔️ Gdje leti avio kompanija Air Serbia?

Air Serbia leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite stranicu eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Air Serbia?

Za letove avio kompanijom Air Serbia najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Air Serbia upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Air Serbia?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedjeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Air Serbia

Air Serbia

Air Serbia je nacionalna avio-kompanija Srbije i jedna je od najstarijih na svijetu. Postoji od 1927. godine, ali je tijekom desetljeća više puta mijenjala identitet.

U početku se zvala Aeroput, a naziv je promijenjen 1947. u Jugoslovenski aerotransport. Osamdesetih godina JAT-ovi zrakoplovi su letjeli na sve kontinente i to je vrijeme njegovog procvata. Po raspadu Jugoslavije, postao je avio-prijevoznik Srbije i Crne Gore, potom Srbije (pod imenom JAT Airways).

Strateški partner kompanije od 2013. godine postaje Etihad, koji je kupio 49% udjela i učestvuje u upravljanju. Nova era započela je prvo promjenom imena u Air Serbia, kada je kompanija postala i dio saveza Etihad Airways Partners.

Danas ovaj avio-prijevoznik direktno prometuje do više od 30 destinacija u Europi, na Bliskom Istoku i Sjevernoj Americi (direktan let za New York), a povezan je i sa brojnim drugim gradovima. Najnovije restrukturiranje kompanije približilo je avio kompaniju Air Serbia low-cost modelu poslovanja.

Prtljaga

Air Serbia dozvoljava nošenje više komada prtljage, ovisno o dužini leta i u skladu s podjelom rezervacije na tarife.

Unošenje kabinske prtljage u zrakoplov je dozvoljeno i besplatno za sve tarife ako je u okviru odgovarajućih dimenzija i težine. Ukoliko letite preko više prijevoznika, svaki od njih ima svoje posebne uvjete za prtljagu, a oni se razlikuju ovisno o putničkoj klasi i destinaciji.

Prtljagu možete i predati prilikom check-in procedure na aerodromu. Broj komada, dimenzije i težina prtljage ovise o tarifi vaše karte (putničkoj klasi), dužini leta i avio-prijevozniku.

Prije polaska na put obavezno provjerite pravila o pakiranju tekućina i zabranjenim predmetima i spakirajte se u skladu s njima. 

Putničke klase

Od ožujka 2018. godine avio-kompanija Air Serbia koristi tarifni sustav prema kojem se razlikuju četiri tarife:

  • Economy White – ekonomska klasa prilagođena putnicima koji putuju samo sa ručnom prtljagom,
  • Economy Blue – ekonomska klasa za putnike koji putuju sa više prtljage,
  • Economy Red – ekonomska klasa za putnike koji putuju sa više prtljage i žele sami odabrati sjedala,
  • Business Silver – biznis klasa, koja nudi najveću udobnost: uz pristup biznis-salonu, bez doplate su omogućene i usluge prioritetnog ukrcavanja, korištenje brze trake na aerodromu, izmjene i refundacije karte, kao i povećan broj komada prtljage u odnosu na ostale tarife.

Svaka od spomenutih tarifa ima različite pogodnosti, te gosti Air Serbia mogu prilagoditi svoje putovanje vlastitim potrebama kupovinom različitih dodatnih usluga.

Check-in online

Prijavljivanje na let preko interneta – sa računala, pametnog telefona ili tableta – kompanija Air Serbia omogućuje za polijetanja sa aerodroma u Beogradu i nekoliko dodatnih destinacija.

Check-in preko interneta omogućen je bez doplate, dok se na aerodromu naplaćuje ovisno o tarifi rezervacije.

Check-in online na raspolaganju je 36 sati prije planiranog leta, a završava se sat vremena prije planiranog leta. Tijekom check-ina ćete u samo nekoliko koraka odabrati usluge koje eventualno želite dodati postojećoj rezervaciji i dobiti kartu za ukrcavanje (boarding pass). Ovaj dokument treba ispisati ili ga možete sačuvati na svom mobitelu.

Karta za ukrcavanje je, uz vašu putnu ispravu, neophodan dokument za putovanje. 

Flota

Flota avio-prijevoznika Air Serbia sastoji se od oko 20 suvremenih i ekonomičnih zrakoplova i prilagođena je udaljenosti destinacija do kojih kompanija prometuje kao i transportnim potrebama putnika.

Među njima su uskotrupni avioni Airbus A-319-100, Airbus A320-200 i Boeing 737-300 (koji prevozi i na letovima potkompanije Aviolet za čarter usluge), širokotrupni Airbus A-330-200 (prometuje na direktnom letu za New York), kao i tipovi ATR 72-500 i ATR 72-200 za kraće destinacije.

Zrakoplovi nabavljeni od 2013. godine imenovani su po nekima od najpoznatijih Srba. 

Aerodrom u Beogradu

Sjedište kompanije Air Srbija nalazi se u Beogradu, a njena glavna baza je Aerodrom Nikola Tesla.

Moderniziran je 2012. godine i na njemu možete naći solidan izbor kioska, restorana, trgovina i mjenjačnica. Sa njegova dva terminala prometuje veliki broj nacionalnih avio-prijevoznika, kao i nekoliko low-cost kompanija, među kojima su Wizz Air, easyJet, flydubai i Pegasus.

Nalazi se 18 kilometara zapadno od centra Beograda. Do njega se dolazi automobilom (auto-putem A3 dobro je povezan sa centrom grada) ili autobusima gradskog prijevoza 72 i privatnim A1 (koji ima nekoliko polazaka i tijekom noći), kao i gradskom linijom 607 sa Novog Beograda. Polasci su na 20 do 40 minuta u rasponu 4–24 h.

Air Serbia Premium Lounge je poseban salon za putnike biznis klase Air Serbia ili Etihada, kao i članove Air Serbia/Etihad Guest frequent flyer programa. Business Club je naziv za izdvojeni aerodromski prostor za srebrnu tarifu i biznis klasu svih avio-kompanija, a postoji i VIP lounge. 

Obroci i osveženje u avionu

Obroci koje Air Serbia poslužuje prilagođeni su trajanju leta i dobu dana, a besplatni su ovisno o tarifi vaše rezervacije, kao i za sve putnike na letu do New Yorka. Za putnike tarifa Economy Blue i Economy White omogućeni su obroci za ekonomsku klasu i sva pića uz doplatu.

Na meniju za letove trajanja do jednog sata su slatke i slane grickalice, sendviči, topli i hladni napici i alkoholna pića. Tijekom letova dužine do tri sata služe se i sendviči i tortilje sa piletinom ili povrćem, kao i dvije tradicionalne srpske poslastice – orasnice i vanilice. Za duže letove dostupan je izbor jednog od dva menija.

Putnicima sa rezervacijom Business Silver na letovima kratke i srednje dužine služi se niz posebno spakiranih hladnih obroka (za duže letove i topli), uz poseban izbor napitaka.

Specijalan obrok iz menija (za djecu ili prema posebnim dijetetskim ili religijskim zahtjevima) može se naručiti do 24 h prije polijetanja (48 h prije polijetanja za košer obrok). 

Dodatne usluge

Bežični internet dostupan je na svim letovima uz doplatu.

Na interkontinentalnom letu za New York putnici mogu uživati u izboru holivudskih i srpskih filmova i televizijskih programa.

Za najmlađe putnike dostupna je usluga dadilje tijekom putovanja. Tijekom interkontinentalnog leta mališani dobivaju paketiće kojima se djeca mogu zabaviti, a možete ih zadržati i koristiti poslije putovanja.

Slabije pokretnim putnicima omogućena je pomoć (uz prethodnu najavu bar 2 dana pred let), a dostupna je i usluga pratitelja tijekom leta.

Etihad Guest program omogućuje sakupljanje miljažnih bodova za putovanja i pretvaranje ih u pogodnosti kod svih partnera kompanije Etihad.