Izbornik

LOT

Advertisement

Najpovoljnije ponude aviokompanije LOT na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gdje leti avio kompanija LOT?

LOT leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite stranicu eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za LOT?

Za letove avio kompanijom LOT najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja LOT upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom LOT?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedjeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o LOT

LOT

Poljska avio-kompanija PLL LOT je jedan od najstarijih avio-prijevoznika na svijetu i glavni avio-operater u Poljskoj, koji je aktivan u avio-prijevozu još od 1929. Prvi međunarodni let bio je obavljen 1. travnja 1930. na relaciji Varšava – Bukurešt.

Uskoro, počela je prodaja karata za linije koje su spajale poljski glavni grad sa Atenom, Bejrutom i Helsinkijem. Od 1931. godine ždral je logo PLL LOT-a. 

Prtljag

Putujući s avio-kompanijom LOT možete ponijeti sa sobom ručnu prtljagu prilikom ukrcavanja u zrakoplov. Veličina prtljage opisana je od strane avio-kompanije i može varirati ovisno o rezerviranoj klasi i destinaciji. Predana prtljaga u LOT-u posjeduje specifične dimenzije i veličinu. Ovdje isto sve ovisi o klasi kojom se putuje i destinacije. 

Rezerviranje klasa

Ovisno o dužini leta, LOT upravlja sa dva sustava rezerviranih klasa. Svaka klasa se razlikuje pristupom uslugama tijekom planiranja putovanja ili samog leta.

LOT Ekonomska Simple je namjenjena putnicima kojim je jeftina cijena jedan od najbitnijih faktora prilikom putovanja. U cijenu karte uključene su između ostalog grickalice i piće i mogućnost odabira načina check-ina. Dodatno se plaćaju osvježenja, predana prtljaga i odabir sjedala.

LOT Ekonomska klasa je proširena za predanu prtljagu koja je uključena u cijenu i za mogućnost zadržavanja popusta za djecu.

LOT Ekonomska Plus je za zahtjevnije klijente i nudi posebnu telefonsku kontakt liniju, prednost prilikom check-in procedure, ukrcavanja u zrakoplov i predavanja prtljage, sjedala na početku aviona, kao i plaćeni pristup poslovnom klubu.

LOT Biznis klasa je najudobniji način putovanja na kratkim letovima. U cijenu karte uključene su sve pogodnosti iz nižih klasa, kao i zasebna check-in procedura i sigurnosna kontrola, koje omogućuju putnicima da brzo prođu avionsku proceduru.

LOT Ekonomska klasa omogućuje putnicima povoljno putovanje u slučaju letenja na dalje destinacije. U  cijeni karte putnici dobivaju deku sa jastukom, razonodni sadržaj tijekom leta, osvježenja i pića, telefonsku kontakt liniju, predanu prtljagu, check-in online i na samom aerodromu.

LOT Premium klasa označava prednost prilikom check-ina, ukrcavanja i predavanja prtljage, pristup novinama i mogućnost odabira sjedala. Dodatno se naplaćuje pristup poslovnom klubu.

LOT Business klasa je najudobniji način putovanja na dugim relacijama. U cijenu karte su uključene sve pogodnosti kao i pristup poslovnom klubu. Putnici mogu proći kroz zasebnu check-in proceduru i odvojenu sigurnosnu provjeru, koja im omogućuje da brzo završe aerodromku proceduru. 

Check-in online

Check-in online otvara se 24 sati prije polijetanja i zatvara se 120 minuta prije polaska. U posljednjem koraku prijave za let možete ispisati kartu za ukrcavanje ili naručiti sms poruku sa web-linkom za stranicu gdje se čuva virtualna boarding karta.

Check-in putem mobilnog telefona mogući je u isto vrijeme, ali kartu za ukrcavanje morate preuzeti 30 minuta prije polijetanja na samom aerodromu.

Možete također odabrati i jednostavni, samostalni check-in na automatima koji se nalaze na aerodromu. Sve što trebate uraditi je otići do mjesta za samostalni check-in, unijeti svoje ime, prezime i broj rezervacije i automat će vam ispisati kartu za ukrcavanje.

Flota

Flota poljske avio-kompanije sačinjena je od 36 aviona. Za domaće letove i letove srednje razdaljine koriste se avioni tipa: Embraer 170, Embraer 175, Embraer 195, Boeing 737-400 i Boeing 737-800. Za letove za dalje destinacije služe moderni zrakoplovi poput Boeinga 787 Dreamliner.

Zračna luka Frederic Chopin u Varšavi

Glavna baza LOT-a, zračna luka Frederic Chopin nalazi se u Varšavi. Na aerodromu nalazi se poslovni klub poljskog avio-prijevoznika: LOT Biznis Klub „Polonez” i LOT Elitni Klub.

U klubu za putnike tijekom čekanja postoje kupatila sa tuševima, serviraju se ručak i grickalice, pića (također i alkoholna), na raspolaganju su novine, kompjutori, TV, besplatan WiFi pristup. Pristup klubu ovisi o rezerviranoj klasi za vrijeme leta. 

Osveženje

Ponuda osvježenja LOT avio-kompanije na letovima, razlikuje se ovisno o destinaciji i rezerviranoj klasi. Na letovima za destinacije koje traju do 6 sati, obroci se služe putnicima koji putuju Biznis i Ekonomskom Plus klasom. Ostali dobivaju male grickalice, i mogu koristiti ponudu LOT Gurmana, koja sadrži između ostalog sendviče, pića i slatkiše.

Na letovima za daleke destinacije, obroci su uključeni u cijenu karte, za one koji putuju Biznis ili Premium klasom, dok oni koji putuju Ekonomskom mogu kupiti obrok prilikom pravljenja rezervacije (ili najmanje 12 sati prije polaska) putem servisa Moj Meni Premium (My Menu Premium). Na dalekim letovima dostupan je i Sky bar.

Na letu možete naručiti različite obroke, bez glutena, vegetarijanske, sa malim sadržajem laktoze, za dijabetičare i itd. 

Dodatne usluge

Putovanje djece do 12 godina bez pratnje zahtjeva raniju rezervaciju specijalnog asistenta – zaposlenog u LOT-u, koji bi pratio mladog putnika od check-ina do trenutka kada ga na aerodromu destinacije ne preuzme odrasla, ovlaštena osoba.

Putovanje sa sportskom opremom ili muzičkim instrumentom, čija je veličina veća od standardne prtljage, moguće je uz upotrebu dodatnog servisa Moja dodatna prtljaga (My Additional Luggage). Dodatnu prtljagu možete naručiti najkasnije 24 sata prije polijetanja.

Životinje koje putuju sa vama mogu se unijeti u kabinu zrakoplova ili će biti smještene u prtljažnik aviona, ovisno o njihovoj težini i veličini. Prijevoz životinja mora biti prijavljen najmanje 48 sati prije polijetanja.