Izbornik

Croatia Airlines

Advertisement

Najpovoljnije ponude aviokompanije Croatia Airlines na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gdje leti avio kompanija Croatia Airlines?

Croatia Airlines leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite stranicu eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Croatia Airlines?

Za letove avio kompanijom Croatia Airlines najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Croatia Airlines upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Croatia Airlines?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedjeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Croatia Airlines

Croatia Airlines

Hrvatski nacionalni avio-prijevoznik osnovan je 1989. godine pod imenom Zagal (Zagreb Airlines) i najprije je počeo kao mala avio-kompanija koja je prevozila pošiljke jednim Cessna 402C zrakoplovom. Tijekom 1991. ime je promijenjeno u Croatia Airlines i kompanija se proširuje na putnički transport.

Regionalni član saveza Star Alliance postaje 2004. godine, a šest godina kasnije i punopravni član. Naredne godine potpisan je i ugovor sa slovenskim prijevoznikom Adria Airways, nakon čega je poletio prvi zrakoplov između Splita i Zagreba.

Danas Croatia Airlines, sa sjedištem i bazom u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu i glavnim zračnim lukama u Splitu i Zadru, povezuje lokacije na Hrvatskom primorju sa gradovima u regiji i širom Europe, do više od 30 destinacija, uz dodatne čarter letove u ljetnjoj sezoni. Konekcije ka glavnim čvorištima saveza Star Alliance kao što su Frankfurt, Munchen, Beč i Zürich su jako dobre.

Godišnje ova kompanija preveze oko milijun putnika.

Prtljaga

Croatia Airlines dozvoljava besplatno unošenje ručne prtljage u avion tijekom leta samo ako je u okviru propisanih dimenzija i težine. U kabinu možete unijeti još jedan komad prtljage, koji se smatra osobnim –žensku torbicu ili torbu za laptop.

Putnici biznis klase mogu unijeti dva komada ručne prtljage, uz ličnu prtljagu. Imajte na umu da u nekim slučajevima putnicima biznis klase može biti uskraćen dodatni komad ručne prtljage, u skladu s tipom zrakoplova i posljedičnim restrikcijama u ukupnoj težini prtljage.  

Predana prtljaga, koja mora biti u okviru propisanih dimenzija i težine, doplaćuje se ovisno o putničkoj klasi i destinaciji. Doplatu možete obaviti ili dopuniti i preko stranice kompanije, ali ne kasnije od 2 sata pred polazak.

Prije nego što pođete na put, obavezno provjerite pravila o pakiranju tekućina i popis zabranjenih predmeta i spakirajte se u skladu s njima. 

Putničke klase

Prilikom rezervacije karte, birate jednu od dvije opcije, ekonomsku ili biznis klasu.

Ekonomska klasa uključuje tri tarife:

  • FlyEasy, tarifu prilagođenu putnicima koji putuju samo s ručnom prtljagom,
  • FlyOpti, tarifu sa izmjenom datuma putovanja uz nižu doplatu,
  • FlyFlexi, koja omogućuje refundaciju karte uz doplatu razlike u cijenama karata.

Biznis klasa pruža veći komfor, razmak među sjedalima i raznovrsniji catering. Objedinjene usluge za poslovne putnike pod nazivom Biznis centar pružaju pogodnosti kao što su rezervacija hotela, popusti prilikom najma automobila i korištenje poslovnog salona u Zračnoj luci u Zagrebu.

Check-in online

Check-in online je mogući preko internet stranice kompanije Croatia Airlines. Jednostavna procedura vodit će vas kroz čitav check-in.

Možete odraditi check-in i na odgovarajućem aerodromskom šalteru, uz poštovanje dozvoljenog vremena za prijavu na let. Potrebno je doći nekih 2 sata ranije na aerodrom jer je dozvoljeno vrijeme za prijavu na let do 60 minuta prije zakazanog leta, osim ako nije drugačije navedeno.

Imajte na umu da gužve na aerodromima mogu biti veće zbog obavezne sigurnosne kontrole. 

Flota

Flota se sastoji od više od 10 zrakoplova, tipova Airbus A319 i Airbus A320 za srednjolinijske destinacije i turboelisni Bombardier Dash 8-Q400 za kraće domaće i regionalne destinacije. Godine 2014. dodijeljeno joj je sedam zvijezdica u području sigurnosti zrakoplova. Među najsigurnijim je kompanijama u svijetu. 

Zračna luka Franjo Tuđman u Zagrebu

Matični aerodrom kompanije Croatia Airlines poznat je kao Zračna luka Franjo Tuđman. Ovaj aerodrom u Zagrebu nalazi se 10 kilometara od centra grada i dostupan je taksijem, autobusom 290 ili privatnom linijom kompanije Croatia Airlines.

Na ovom aerodromu postoje šalteri za informacije, trgovine, raznovrsna ugostiteljska ponuda, duty free shop, kao i salon za putnike biznis klase, koji između ostalih kategorija putnika mogu koristiti putnici kompanije Croatia Airlines.

Svuda je omogućen besplatni bežični internet. 

Obroci i osvježenje

Posluženje avio-prijevoznika Croatia Airlines razlikuje se u odnosu na dužinu leta. 

U ekonomskoj klasi putnicima se bez naknade služi obrok odnosno osvježenje, u skladu s dužinom leta. Kada je u pitanju promet unutar Hrvatske, uključuje tradicionalni kolač uz vodu ili topli napitak. U međunarodnom transportu na letovima do sat i pol vremena služi se sendvič, odnosno na dužim letovima hladan obrok. Omogućen je servis bezalkoholnih pića kao i toplih napitaka.

U biznis klasi na kraćim destinacijama (letovi do jednog sata) catering uključuje grickalicu, na dužim letovima topli ili hladni obrok. Posluženje alkoholnih i bezalkoholnih pića je uključeno u cijenu karte.

Djeci se služe 2 vrste obroka prema uzrastu: do 2 godine i do 6 godina.

Specijalni obroci svih vrsta (vegetarijanski, košer, halal, za putnike sa alergijom) mogu se naručiti prilikom kupovine karte i najkasnije do 24 h prije leta. Ove obroke prethodno mora odobriti sama kompanija. 

Dodatne usluge

U avionima možete uživati u čitanju četvoromjesečnika Croatia. Svako dijete do 13 godina besplatno će dobiti paket koji uz knjigu popularnu u uzrastu do 13 godina, uključuje i bojice i mozgalice.

Zrakoplovi tipa Airbus opremljeni su video-sustavima na kojima se emitiraju razonodni program o ljepotama hrvatske prirode i ekološki filmovi koji podižu svijest o potrebi zaštite ugroženih životinjskih vrsta.

Croatia Airlines stalnim putnicima nudi i brojne pogodnosti, kroz svoj frequent flyer program Miles & More. Putnicima koji posjeduju kartice Star Alliance Gold između ostalog je omogućen pristup posebnim salonima na aerodromima čvorišta saveza Star Aliance.

Pored toga, kupovinom prve karte automatski postajete član nagradnog programa FlyOnLine Club, koji omogućuje besplatnu kartu poslije određenog broja kupljenih.

Putnicima sa posebnim potrebama omogućena je pomoć tijekom leta, uz prethodnu najavu.

Usluga pratitelja za djecu dostupna je samo u poslovnicama i dodatno se naplaćuje.