Izbornik

Pretražite letove do Osijeka

Prikaži filtere

Osijek

Kuda sve letjeti iz Osijeka?

Za deset destinacija u Njemačkoj, Švicarskoj i Hrvatskoj dostupne su jeftine avio karte iz Osijeka za direktan let. No, red ovih letova razlikuje se u toku ljetne i zimske sezone. Direktni letovi iz Osijeka samo su mali postotak svih letova – moguće su i brojne druge zrakoplovne linije s presjedanjem do većine europskih i svjetskih gradova.

Svaka bolja tražilica letova – kakva je primjerice eSky – pokazat će vam sve mogućnosti koje su dostupne iz vaše zračne luke, bilo da je riječ o direktnim ili povezanim letovima. Kada je prodaja avio karata Osijek u pitanju, dostupne su avionske karte za direktne letove do nekolicine destinacija, ali njihov redoslijed letenja nije isti u prosincu kao što je recimo u srpnju, stoga posebno provjerite u online pretrazi letova da li postoje letovi za Osijek u periodu koji odaberete za putovanje.

Za letove s presjedanjem opcije su brojne jer Osijek ima poveznicu s drugim hrvatskim zračnim lukama, poput Zagreba, koja omogućava dalje putovanje u Europu i svijet.

A koje su destinacije direktno dostupne iz Osijeka?

Do deset destinacija u Hrvatskoj i Europi moguće je doći iz Osijeka direktnim letovima, preko četiri različita avioprijevoznika.

Letovi iz Osijeka za Basel prometuju pod okriljem mađarskog niskotarifnog (low cost) avioprijevoznika Wizz Air tijekom cijele godine. Putnicima su uvijek dostupni i direktni letovi za Osijek iz različitih hrvatskih zračnih luka – Rijeke, Splita, Pule, Dubrovnika i Zagreba – koje nudi hrvatska zrakoplovna tvrtka Trade Air.

Kada je ljetna sezona u pitanju, jeftine avio karte iz Osijeka mogu se naći do njemačkih gradova preko niskotarifne njemačke tvrtke Eurowings. Eurowings letovi iz Osijeka prometuju za Koln i Stuttgart. Hrvatska aviokompanija Croatia Airlines u tom periodu pravi poveznice sa našim primorjem, pa su tada putnicima dostupni letovi iz Osijeka za Dubrovnik i letovi iz Osijeka za Split.

Gdje da kupim jeftine avio karte iz Osijeka?

Internet tražilice letova nude povoljne opcije, budući da automatski pretražuju letove i daju dobre preglede troškova, te preko njih možete naći jeftine avio karte iz Osijeka do bilo kojeg grada u Europi i šire.

Internet pretraga na web stranici eSky, recimo, prikazat će vam preko kojih sve prijevoznika možete kupiti avionske karte za Osijek ili iz ovoga grada (recimo na relaciji zračna luka Osijek-London), uz detaljan pregled zrakoplovnih prijevoznika i troškova. Moguće je prije rezerviranja podešavati period putovanja kako bi cijene bile što povoljnije, ali i promijeniti zračnu luku ukoliko niste zadovoljni cijenama. Prilikom rezervacije dobit ćete detaljan pregled pristojbi i troškova. I ne samo to – popusti za avio karte mogu se ostvariti i rezerviranjem smještaja. Da, dobro ste pročitali! Nudimo vam da uz avio kartu rezervirate i smještaj po povoljnoj cijeni, te uz korištenje naše pametne tražilice možete ostvariti popust i do 30%!

Da li se jeftini letovi za Osijek mogu kupiti preko mobitela?

Da. Jeftini letovi za Osijek dostupni su i preko mobitela.

Ukoliko želite kupiti recimo avio karte Osijek-Basel ili avio karte Osijek-Stuttgart, eSky besplatna mobilna aplikacija nudi vam sve mogućnosti koje imate i sa računala. Tako vam i letovi iz Osijeka mogu biti dostupni na nekoliko klikova. Ova opcija nudi mnogo povoljnosti za iskusne putnike koji su navikli da ne gube mnogo vremena na aktivnosti koje često obavljaju. Ali također i za ljude koji žele putovati a imaju manje iskustva. Uz prilagodljiv i funkcionalan interface, svakome korisniku mobitela bit će lako rezervirati avio karte iz Osijeka ili pak karte za ovaj grad, a isto važi i za druge svjetske gradove.

Postoje li popusti na avio karte iz Osijeka?

Kao i iz drugih gradova, i za letove iz Osijeka postoje popusti i promocije koje tijekom godine imaju različiti avioprijevoznici, koje možete ostvariti kupovinom karte na eSky u periodu u kom su aktualne.

Recimo, letovi iz Osijeka za Njemačku mogu se naći kod low cost tvrtke Eurowings, koja u određenim periodima godine nudi letove po zaista niskim cijenama, i po 40 eura po pravcu za letove u Köln ili Stuttgart. Također, cijena avio karte Osijek-Basel može biti izuzetno niska – i od 15 eura po pravcu leta.

Cijena avionske karte Osijek-Split može iznositi i oko 40 eura za povratno putovanje. No, i za druge gradove različite tvrtke nude popuste na redovite cijene, koje treba pratiti i brzo kupiti avionske karte jer se obično znaju brzo rasprodati.

Pored redovite pretrage letova, eSky za vas prati sve aktualne popuste, promocije i rasprodaje zrakoplovnih karata i specijalno vam ih prikazuje u svojoj sekciji Prilike.

Kada da kupim avio karte?

Neke od karata dostupne su samo u određenom periodu, recimo avionske karte Osijek-Pula. U svakom slučaju, najbolje je kupiti ih prije no što počne sezona letenja, jer su tada cijene povoljnije.

Dobro je znano pravilo zrakoplovnih prijevoznika da povećaju cijene karata pred putovanje. Stoga ne treba gubiti vrijeme, već letove treba rezervirati što prije. Optimalno je, pokazuju različite procjene, to uraditi dva do tri mjeseca prije planiranog putovanja. Tako ćete biti sigurni da ste kupili jeftine avio karte iz Osijeka po najboljoj cijeni koja je dostupna preko odabranoga avioprijevoznika i u baš tom terminu putovanja.

Vodite računa i o tome da avionske karte znaju biti skuplje u periodima godine kada mnogo ljudi putuje – o Božiću, Uskrsu, za Novu godinu. Ukoliko želite da vaše avionske karte budu najjeftinije moguće, razmislite o tome da putovanje pomjerite za neko drugo doba godine.

Zračne luke u Osijeku

Glavna međunarodna zračna luka Osijek (koja je i jedina za putnički promet) nosi IATA oznaku OSI. Udaljena je 20 kilometara na jugoistok od centra ovoga grada, a opslužuje i obližnji Vukovar. Preko ove luke godišnje se preveze više od 43 tisuće putnika, poglavito na redovitim letovima, ali postoje i charter letovi.

Trenutačno iz zračne luke u Osijeku prometuju četiri zrakoplovne tvrtke, od kojih su tijekom cijele godine operativne samo mađarski niskotarifni prijevoznik Wizz Air i hrvatski Trade Air. U ljetnoj sezoni odavde prometuju i hrvatska tvrtka Croatia Airlines i njemački niskotarfini prijevoznik Eurowings. Sve tvrtke zajedno putnike prevoze do 10 različitih destinacija – u Hrvatskoj, Njemačkoj i Švicarskoj.

Uz ovaj aerodrom, u Osijeku postoji i zračna luka Čepin (sa IATA oznakom LDOC), koja se koristi za športske i privatne letove, ali i kao izložbeni prostor.

Kako doći od/do zračne luke Osijek?

Zračna luka Osijek nalazi se uz regionalnu cestu Vukovar – Osijek, na oko 20 km od grada Osijeka.

Kada ste nabavili jeftine avio karte iz Osijeka, do zračne luke iz centra grada najbolje je doći taxi prijevozom. Vožnja traje oko 15 minuta.

Osijek je također dobro prometno povezan s drugim gradovima u Hrvatskoj, naročito s gradovima na sjeveru zemlje.

Zračna luka Osijek – red letenja

Tijekom zimske sezone, zračna luka Osijek red letenja odnosi se na promet od kraja listopada do kraja ožujka. U tom periodu dostupno je manje letova, a među njima su letovi iz Osijeka za Basel, koji prometuju srijedom i petkom u poslijepodnevnim satima. Kad su u pitanju hrvatski gradovi, jeftine avio karte iz Osijeka možete kupiti za let do Zagreba. Zračna luka Osijek letovi za Zagreb prometuju dva puta dnevno (ponedjeljkom, srijedom i petkom). Do Pule se iz Osijeka leti ponedjeljkom i petkom, dok let do zračne luke Rijeka promjetuje utorkom i četvrtkom.

Tijekom ljetne sezone letovi su češći i ima više prijevoznika. Tada su dostupni i letovi tvrtke Eurowings. Zračna luka Osijek letovi za Njemačku preko ove tvrtke su za Stuttgart utorkom ujutro, a za Köln srijedom kasno navečer. Croatia Airlines tijekom ljeta pojačava letove u Hrvatskoj na linijama Osijek – Dubrovnik (četvrtkom) i Osijek – Split (petkom).

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Osijeka na eSky.hr?

Na web stranici eSky.hr redovito prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Osijeka?

Na eSky.hr dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje bit će sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram leto do Osijeka, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.hr nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let+Hotel paketa.

✔️ Koje zrakoplovne tvrtke nude letove do Osijeka?

Budite sigurni, da na eSky.hr ponuda letova do Osijeka uključuje ne samo niskotarifne aviokompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o zračnim lukama u Osijeku

Popularne aviokompanije na relaciji  do Osijeka

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Osijeku

Nađite smještaj u Osijeku