Jelovnik

Pretražite letove do Splita

Prikaži filtere

Split

Kako naći avio karte iz Splita?

U današnje vrijeme avio karte iz Splita, kao i bilo kojeg drugog grada u Europi ili diljem svijeta, najlakše je naći u nekoj od pretraga letova preko interneta, kakva je recimo tražilica letova eSky.

Iako se prodaja avio karata obavlja i u agencijama staroga kova, na za to specijaliziranim web stranicama, letovi iz Splita mogu se pregledati u realnom vremenu, uzevši u obzir različite čimbenike putovanja kao što su vrijeme polaska i povratka, zrakoplovni prijevoznici i mnoge druge – a sve to uz niske naknade za agencijsku uslugu. Naravno, i na ove karte jednako važe popusti za avionske karte, što opet ovisi o konkretnom prijevozniku.

Avionske karte iz Splita možete tražiti na svojemu računalu, ali i preko mobilne aplikacije eSky, koja se može besplatno preuzeti i omogućava brzo i efektivno pretraživanje letova, kao i kupnju avio karte iz Splita, dodatnih usluga (poput recimo prtljage), ali i rezerviranje smještaja na vašoj destinaciji. Imajte u vidu da rezerviranjem smještaja preko web stranice eSky – uz avionsku kartu kupljenu tamo – možete proći i do 30% jeftinije.

Tako si možete kupiti jeftine avio karte iz Splita do bilo koje željene destinacije – bilo da su u pitanju letovi iz Splita za Njemačku ili kraći, nacionalni letovi kao što su letovi iz Splita za Zagreb.

Direktni letovi iz Splita

Kada tražite avio karte iz Splita za neki grad u Europi ili na bilo kom drugom kontinentu, imajte na umu sezonu putovanja. Iz splitske zračne luke, naime, nema mnogo direktnih letova tijekom cijele godine. Oni su uglavnom svedeni na ljetnu sezonu, kada se iz Splita može putovati do brojnih destinacija u Hrvatskoj, Europi, ali i Sjevernoj Americi. Tijekom cijele godine dostupni su jeftini letovi iz Splita za Zagreb zrakoplovnog prijevoznika Croatia Airlines, preko kojeg su mogući i letovi iz Splita za Frankfurt, München i Rim.

U zrakoplovstvu unutar zemlje građanima Hrvatske važni su i letovi tvrtke Trade Air, i to prvenstveno letovi Split-Dubrovnik, letovi Split-Pula i letovi Split-Rijeka. Ipak, među letovima na web stranici eSky dostupni su, uz letove nacionalnih zrakoplovnih avioprijevoznika poput spomenutih, još i letovi koje omogućavaju sve strane zrakoplovne tvrtke, bilo da su redovite ili nude low cost (niskotarifne) letove. Od njih se po letovima iz Splita ističe Eurowings, preko kojeg su tijekom cijele godine dostupni jeftini letovi iz Splita za Njemačku.

Kada počne sezona – što je obično od sredine ožujka do sredine ili kraja listopada – letovi iz zračne luke u Splitu postaju sve brojniji, kao i destinacije. Tako su mogući izravni letovi iz Splita za brojne gradove u Europi preko nekog od velikog broja prijevoznika koji prometuju u tom periodu.

Low cost letovi iz Splita

Putnicima koji često kupuju avio karte iz Splita (ili do ovoga grada) ponekad je važno da cijene karte budu povoljne. I ovo je često moguće postići ukoliko niste u žurbi s kupnjom avionske karte ili nemate neke specijalne zahtjeve kad je u pitanju usluga u zrakoplovu ili zračnoj luci. Ovakav vid putovanja moguć je zahvaljujući tome što postoje low cost letovi iz Splita.

Nekoliko zrakoplovnih tvrtki nudi low cost (niskotarifne ili niskobudžetne) letove. Neke od njih su Volotea, EasyJet, Vueling, Eurowings, Wizz Air. EasyJet letovi iz Splita dostupni su do gradova kao što su Belfast, Amsterdam, Paris, Venecija, Manchester, Lyon, a povjezuju ovaj primorski grad i sa čak tri zračne luke u Londonu.

Eurowings letovi iz Splita vode za njemačke gradove Köln, Düsseldorf, München i Stuttgart ( i to tijekom cijele godine). Jeftini letovi iz Splita za Italiju dostupni su preko tvrtki Easy Jet, Volotea, Vueling... Među destinacijama su i različiti gradovi u Poljskoj i Velikoj Britaniji (do kojih prometuje Wizz Air), Francuskoj i Nizozemskoj (Transavia i Transavia France), a od kraja ožujka 2019. prometuje i Laudamotion do Stuttgarta.

Prilikom izbora low cost tvrtke za kupovinu avio karte iz Splita ili za ovaj ili neki drugi grad, treba imati na umu da niskotarifni avioprijevoznici zaračunavaju cijene drugačije nego oni redoviti, te se prtljaga doplaćuje posebno po svakom smjeru putovanja, a dodatno se nadoplaćuju i sve usluge osim onih osnovnih. Svakako, prilikom pretrage letova na web stranici eSky, bit će jasno naznačeno koje usluge treba doplatiti, tako da imate jasnu predodžbu o pravoj cijeni svoje avionske karte.

Popularne destinacije za letove iz Zračne luke Split

U svim godišnjim dobima osim zime avio karte iz Splita moguće je naći za direktne letove za brojne gradove u Europi. Naravno, tijekom cijele godine moguće je kupiti karte s presjedanjem u nekoj od hrvatskih zračnih luka, te veoma brzo stići na željenu destinaciju.

A evo koje su destinacije popularne među hrvatskim putnicima. Jeftini letovi iz Splita za Rim dostupni su preko nekoliko tvrtki – Alitalia, Croatia Airlines i Vueling. Jeftini letovi iz Splita za München mogu se rezervirati na web stranici eSky preko hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika, ali ih prodaju i Lufthansa i Eurowings. Jeftini letovi iz Splita za London kupiti se mogu preko tvrtki British Airways, EasyJet, a i naša nacionalna zrakoplovna tvrtka prometuje do glavnoga grada Britanije.

Također, iz splitske zračne luke dostupni su i jeftini letovi iz Splita za Berlin ili letovi iz Splita za Rim. Preko web stranice eSky moguće je kupiti avionske karte s popustima za sve navedene – ali i brojne druge gradove – jer pomno pratimo sve akcije, popuste i pogodnosti kod svakog od avioprijevoznika koji lete do Hrvatske. Tako, ukoliko putujete iz Splita pa vas interesiraju recimo letovi iz Splita za Hamburg, obavezno pratite kako se kreću cijene letova za ovaj grad s posebnim popustima na avio karte, koje možete videti u sekciji Prilike.

I još jedan savjet, kako za ove karte sa specijalnim popustima, tako i za ostale – kartu kupite čim prije, to bolje. Avionskim kartama cijena raste kako se bliži datum putovanja, te ih je najbolje kupiti čim se na putovanje odlučite. I ne brinite za dodatne usluge, njih možete dodatno rezervirati.

Najvažnije informacije o zračnoj luci Split

Zračna luka Split postoji od 1966. godine i nosi IATA oznaku SPU. Jedna je od devet u Hrvatskoj i nakon zagrebačke zračne luke ima najveći promet u našoj državi. Nalazi se u Resniku, zapadno od Kaštel Štafilića. Dijeli ju 25 kilometara od Splita, ali je bliža Trogiru (koji se nalazi na samo nekoliko kilometara).

Zahvaljujući ljetnim letovima iz Splita, od 2000. godine se naziru potrebe za njenim proširenjem, te je proširivana u više faza, od 2009. do 2011. i potom od 2017. do ljeta 2019. godine. Planirani kapacitet je 3,5 milijuna putnika.

Najviše putnika kupuje avio karte iz Splita za njemačke, britanske i gradove u Italiji, ali letovi iz Splita vode za brojne gradove u Europi, od srpnja 2019. i za Canadu.

Kako doći od (do) Zračne luke Split?

Kada ste kupili avio karte iz Splita (ili do ovoga grada), treba razmisliti o prijevozu do zračne luke (ili iz nje). Imate više mogućnosti pred sobom: taxi i autobusni prijevoz, privatni transferi, kao i unajmljivanje vozila.

Zračna luka Split autobus poznat je pod brendom Pleso prijevoz i prometuje do glavnog kolodvora u Splitu, bez zaustavljanja na drugim stanicama. Polasci autobusa usklađeni su s redoslijedom letova. Kada se izađe iz autobusa na kolodvoru, do trajektne luke nema puno pješačenja jer je udaljena stotinak metara (trajekti za Hvar oko 200 m).

Postoji i lokalni prijevoz broj 37, koji prometuje ka Trogiru, a u drugom pravcu ka Splitu (međutim, nije zgodan putnicima koji idu za trajektnu luku jer od nje staje na čak kilometar).

Putnicima koje čekaju letovi do Splita dostupan je i privatan transfer, kao i korištenje taxi prijevoza, s tim što se preporuča unaprijed ugovoriti cijenu.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Splita na eSky.hr?

Na web stranici eSky.hr redovito prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Splita?

Na eSky.hr dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje bit će sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram leto do Splita, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.hr nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let+Hotel paketa.

✔️ Koje zrakoplovne tvrtke nude letove do Splita?

Budite sigurni, da na eSky.hr ponuda letova do Splita uključuje ne samo niskotarifne aviokompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o zračnim lukama u Splitu

Popularne aviokompanije na relaciji  do Splita

Red letenja: Split

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Splitu

Nađite smještaj u Splitu