Jelovnik

Pretražite letove do Zadara

Prikaži filtere

Zadar

Popularni letovi iz Zadra

Za sve putnike koje interesiraju letovi iz Zadra postoji mnogo mogućnosti da pronađu pravi let za sebe, jer se iz ovoga hrvatskoga primorskoga grada leti do raznih destinacija u Europi, a zа čak više od četrdeset gradova postoji direktan let. Naravno, većina njih u planu je tijekom ljetne sezone, koja obuhvaća period približno od ožujka do listopada. Među hrvatskim putnicima naročito su popularni letovi iz Zadra za Italiju, a mogu se također naći i last minute letovi iz Zadra. Do sada su veoma popularni bili letovi iz Zadra za Zagreb, a također i letovi Zadar – London.

Brojni low cost letovi iz Zadra nisu jedina prednost kada letite iz ove zračne luke – jeftine avio karte iz Zadra moguće je naći i preko redovitih zrakoplovnih tvrtki, preko kojih je ka Europi i diljem svijeta moguće kupiti letove iz ovoga dalmatinskoga grada sa presjedanjem u Zagrebu ili nekim od europskih gradova.

Gdje se mogu rezervirati letovi iz Zadra?

Različite tražilice za letove svake sekunde pretražuju ponude svih svjetskih zrakoplovnih prijevoznika, te ih automatski sortiraju prema različitim kriterijima. Na većini ovih web stranica možete i kupiti avionske karte.

Tražilica letova eSky, primjerice, pronalazi letove iz željene zračne luke u zadanom periodu i prikazuje cijene tako da su transparentno prikazane pristojbe i svi troškovi, te je kupnja veoma jednostavna. Svi letovi iz Zadra bit će vam tako organizirani na jednom mjestu i moći ćete ih pregledati s lakoćom ne samo sa svog računala, već i sa mobitela – putem mobilne aplikacije eSky, koju je moguće preuzeti besplatno.

Uz to, na web stranici eSky bit će vam dostupni i popusti na aviokarte. Svaki zrakoplovni prijevoznik ima periode u godini kada ima rasprodaje ili popuste, a naša web stranica ih automatski prati, tako da na njoj možete saznati kada su recimo letovi za Zadar iz Njemačke na popustu i odmah kupiti jeftine karte iz Zadra za grad u ovoj državi – ili nekoj drugoj.

Usporedi ponude letova za Zadar

Kada su letovi iz Zadra u pitanju (a isto važi i za druge gradove), tražilica jeftinih letova eSky automatski ih uspoređuje tako da budu prikazani prvo letovi s najpovoljnijim cijenama. Dalje je ove ponude moguće pregledati prema zrakoplovnim prijevoznicima, ali i sortirati na druge načine, tako da recimo isključite letove s presjedanjem te imate uvid samo u one koji prometuju direktno iz grada u grad.

Budući da direktni letovi iz Zadra prometuju samo do Pule i Zagreba, preporučamo vam ipak pregledati sve letove kako biste imali bolji uvid. Presjedanja su nekada upravo u jednom od ova dva spomenuta hrvatska grada, te niti će let koštati mnogo, niti će dugo trajati.

Svi letovi iz Zadra koje tražilica prikaže također se mogu provjeriti u nekom naknadnom ili ranijem periodu – ovo će vam pomoći naći niže cijene. Uz to, omogućen je i prikaz letova zajedno prema vašim odabranim prijevoznicima tako da vidite najpovoljniju cijenu. Moguće je karte kupiti i za povezana putovanja preko dva ili više gradova.

Koji su povoljni letovi iz Zadra?

Jeftini letovi iz Zadra mogući su preko različitih niskotarifnih avioprijevoznika, a avionske karte mogu se naći povoljno i preko redovitih zrakoplovnih prijevoznika na web stranici eSky.

Među niskotarifnim tvrtkama koje prometuju za Europu ističu se EasyJet i Ryanair. Prva tvrtka omogućava letove za Berlin, London i Milan, dok jeftini letovi iz Zadra Ryanair prometuju do više destinacija, među kojima su Frankfurt, Dublin, Manchester, Memmingen, Stockholm... Povoljni letovi iz Zadra mogući su i preko low cost prijevoznika Norwegian Air Shuttle – let iz Zadra za Oslo.

Međutim, jeftine avio karte za Zadar mogu se naći i preko redovitih zrakoplovnih prijevoznika, važno je samo odabrati period kada su one najpovoljnije. Promocije i popuste možete pratiti na stranicama različitih tvrtki, ali najbolje je za to imati pouzdan automatski pregled, kakav je moguć na web stranici eSky, u odjeljku Prilike, gdje se prikazuju svi aktualni popusti. Požurite ipak s kupovinom ovih karata, jer su za ograničen broj sjedala, te se ovi jeftini letovi iz Zadra brzo rasprodaju.

Polasci i odlasci

Polasci i odlasci zrakoplova kada su u pitanju letovi iz Zadra ili do ovoga grada obavljaju se iz zračne luke Zadar, koja nosi međunarodnu IATA oznaku ZAD. Ovaj međunarodni aerodrom lociran je u Zemuniku Donjem, na 8 kilometara od centra samoga grada.

Zračna luka Zadar postoji još od 1936. godine i dugo je bila jedna od malobrojnih gdje se zrakoplovna pista ukrštala s automobilskom cestom. No, ovo je promjenjeno 2010. godine. Specifična je i po tome što je u njoj bila smještena Lufthansina škola za pilote. Kroz nju danas prođe više od 580 tisuća putnika. Iz ove luke se iz godine u godinu uvode nove destinacije, a 2018. su to Atena, Bremen, Brussels, Memmingen, Oslo i Zürich.

Ova zračna luka 2013. godine postala je baza irske niskotarifne (low cost) zrakoplovne tvrtke Ryanair, preko koje možete kupiti avionske karte za Zadar iz 17 destinacija u Irskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Belgiji, Norveškoj. Postoji i tendencija uvođenja novih destinacija, čiji se broj svakodnevno mijenja.

Kako do zračne luke Zadar ili iz nje?

Privatni transfer putnika, autobus Zračne luke Zadar, rent-a-car vozilo, taxi prijevoz... Sve su to različiti vidovi prijevoza koji se mogu koristiti iz zračne luke do Zadra i gradova u okolici.

Autobus Zračne luke u vlasništvu je Liburnije Zadar i staje sa desne strane na terminalu odmah po izlasku iz zgrade. Vozi najprije k Autobusnom kolodvoru Zadar (platforma 8), gdje se može uzeti neki drugi gradski, međugradski ili regionalni autobusni prijevoz. Potom ovaj autobus produžava do stanice u starom dijelu grada (Liburnska obala 4). Vožnja traje do prve stanice 15 do 20 minuta, potom još nekoliko minuta do starog grada.

Vozni red ovoga autobusa naravno ovisi o dobu godine, no vrijeme polaska je uglavnom usklađeno s polascima i dolascima iz zračne luke, što znači da je posljednji polazak nekih pola sata nakon posljednjeg slijetanja zrakoplova. Polazak iz centra Zadra bit će oko sat i pol prije polijetanja leta. Karte se mogu kupiti u autobusu, a u njihovu cijenu uključena je i prtljaga.

Ako imate avio karte za Zadar, još jedna opcija je iznajmljivanje automobila – na raspolaganju vam je više lokalnih i međunarodnih tvrtki. Do zračne luke vodi autocesta A1, izlaz Zadar 2.

Nove poveznice iz Zračne luke Zadar

Popularnosti zadarske zračne luke doprinose i letovi iz Zadra Ryanair, kojih je sve više – ova tvrtka, naime, stalno uvodi neke nove europske poveznice. Recimo, od proljeća 2019. uvode se letovi Zadar – Hamburg (koji otpočinju 1. travnja 2019). Novi su i letovi za Cologne/Bonn i Prag (od 3. travnja), kao i Nuremberg (od 4. travnja) – sve tijekom 2019.

No tu nije kraj novim letovima: jeftini letovi za Zadar bit će dostupni i preko drugih zrakoplovnih tvrtki. Stuttgart kao nova poveznica u planu je prijevoznika Laudamotion od kraja ožujka 2019, a Germania također uvodi novi let za Njemačku, do Bremena, u lipnju (šestom) 2019. Još jedna novost su Condorovi letovi iz Zadra do Hannovera, koji otpočinju u svibnju 2019.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Zadara na eSky.hr?

Na web stranici eSky.hr redovito prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Zadara?

Na eSky.hr dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje bit će sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram leto do Zadara, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.hr nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let+Hotel paketa.

✔️ Koje zrakoplovne tvrtke nude letove do Zadara?

Budite sigurni, da na eSky.hr ponuda letova do Zadara uključuje ne samo niskotarifne aviokompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o zračnim lukama u Zadaru

Popularne aviokompanije na relaciji  do Zadara

Red letenja: Zadar

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Zadaru

Nađite smještaj u Zadaru