Izbornik

Pretražite letove do Zagreba

Prikaži filtere

Zagreb

Kuda letjeti iz Zagreba?

Putnicima iz Hrvatske na raspolaganju su brojni jeftini letovi iz Zagreba preko različitih avioprijevoznika direktno do hrvatskih destinacija, europskih metropola i manjih gradova, ali i nekolicine azijskih, afričkih i gradova u Americi.

Izravni letovi iz Zagreba poveznica su za građane Hrvatske sa važnim centrima na Bliskome istoku, mediteranskim ljetovalištima u Sjevernoj Africi, a od 2018. počeli su i letovi za neke nove destinacije u Sjevernoj Americi, na Dalekom istoku i još poneka nova destinacija u Europi...

Da biste pretražili sve mogućnosti na raspolaganju, potrebna vam je kvalitetna i pouzdana internet tražilica letova, kakva je eSky. Na njoj možete pronaći avio karte različitih avioprijevoznika po povoljnim cijenama. Uključene su karte za direktne letove na kraćim relacijama kao što su jeftine avio karte Zagreb-Split, a mogu se naći karte i kada su u pitanju letovi s presjedanjem (npr. letovi Zagreb-Amerika) i svi drugi jeftini letovi iz Zagreba.

Kada vas interesiraju najjeftiniji letovi iz Zagreba, možete ih pretraživati sa svog kompjutera i laptopa, a također možete preuzeti eSky aplikaciju za mobitele, kako biste letove mogli rezervirati i u hodu i najbrže došli do svoje povoljne avionske karte iz Zagreba.

Kako pronaći jeftine avionske karte iz Zagreba?

Pretraživanje letova na stranicama avioprijevoznika može biti komplicirano i dugo traje, stoga upotrebite tražilicu koja efikasno sortira cijene (s uračunatim pristojbama) za jeftine avionske karte iz Zagreba od najnižih ka višima, kao što je tražilica letova eSky.

Uprkos tome što smatramo da su letovi najjeftiniji kada su preko niskobudžetnih avioprijevoznika, to nije uvijek slučaj. Jer, u cijenu karte treba uračunati i predanu prtljagu, ali i druge usluge koje se dobijaju preko redovitih avioprijevoznika, a koje low cost tvrtke posebno obračunavaju u cijenu karte.

Na eSky stranici prikazane su cijene avio karata sa svim pristojbama, a dodatne usluge koje biste mogli poželjeti jasno su naznačene, kako bi rezerviranje bilo što jednostavnije i što lakše. Tako, ako vas zanimaju letovi Zagreb-Irska ili, primjera radi, direktni letovi iz Zagreba za Italiju ili jeftini letovi iz Zagreba za Njemačku, ukucajte kao mjesto polaska zračnu luku Pleso u Zagrebu i odaberite destinaciju i period putovanja. U dodatnim opcijama biti će moguće pomjeriti period puta tako da možete vidjeti mjesečni pregled cijena, te podesiti period putovanja tako da vam avio karte budu što isplativije.

U odjeljku Prilike web stranice eSky, avio karte Zagreb akcija također je pronašla svoje mjesto. Naime, prikazane će biti sve karte tijekom promocija i posebne pogodnosti koje važe za letove iz Zagreba. Istražite obavezno i ovaj dio web stranice, ali znajte da su karte na akciji uvijek za ograničen broj sjedala.

Jeftini letovi iz Zagreba za Europu

Jeftini letovi iz Zagreba najbrojniji su kada su u pitanju letovi Zagreb-Europa. Što se tiče low cost zrakoplovnih tvrtki, trenutačno iz Zagreba prometuju Vueling (sezonski let za Barcelonu), Norwegian Air Shuttle (letovi iz Zagreba za Stockholm i Kopenhagen) i Eurowings letovi iz Zagreba za nekoliko njemačkih gradova (Eurowings je novi naziv nekadašnjeg Germanwingsa). Trenutačno, Ryanair letovi iz Zagreba i Easyjet letovi iz Zagreba nisu mogućnost, ali ove tvrtke lete iz drugih hrvatskih zračnih luka.

Važno je napomenuti da je avio karte ponekad jeftinije kupiti preko redovitih avioprijevoznika, posebno kada se u cijenu uključi prtljaga koju namjeravate nositi sa sobom, a čija cijena zna da bude visoka čak i na kraćim relacijama.

Nove destinacije iz zagrebačke zračne luke (i neke važne stare)

Letovi iz Zagreba 2018. dobijaju pojačanje. Naime, tijekom godine uvedeno je nekoliko novih direktnih poveznica iz zagrebačke zračne luke. Prva od njih je još jedna sezonska linija za Toronto, avioprijevoznika Air Canada Rouge, te je avio karte Zagreb-Kanada od 3. lipnja 2018. godine moguće naći za još jedan direktan let za Toronto (osim postojećeg, preko zrakoplovne tvrtke Air Transat).

Druga destinacija je u Europi. Preko najvećeg grčkog avioprijevoznika Aegean Airlines od 14. svibnja 2018. mogući su letovi Zagreb-Atena, putnicima Hrvatske zanimljivi i zbog daljih (čestih i jeftinih) letova ka grčkim otocima. Korean Air je još jedna nova zračna tvrtka na Plesu: od 1. rujna 2018. osiguravaju direktan let Zagreb-Seoul.

Pored ovih novih destinacija, jeftini letovi iz Zagreba mogu se naći i za: Beograd, Beč, Dubrovnik, Pulu, Sarajevo, Split, Zadar, Skoplje (u regiji), ali i do brojnih gradova diljem Europe. Interkontinentalne destinacije uključuju: Tel Aviv, Dubai i Dohu, a postoje čak i sezonski čarteri za Monastir u Tunisu i prijestolnicu Irana Teheran.

O zračnoj luci Zagreb Pleso

Zračna luka Zagreb nosi puno ime Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman i IATA oznaku ZAG, a izgrađena je 1959. godine na Plesu. Služi za civilne i vojne letove, a iz nje polijeću i športski zrakoplovi. Renovirana je 2007, a novi putnički terminal stavljen je u promet ožujka 2017. godine. Letovi iz zračne luke Zagreb iste godine uslužili su više od tri milijuna putnika, što ju smješta među 10 najprometnijih zračnih luka na području od Jadrana do Baltika.

Moderna i nedavno renovirana, zračna luka Zagreb Pleso opremljena je svim sadržajima i uslugama neophodnim današnjem putniku. Wi-Fi internet dostupan je na terminalu 24/7, postoje različite trgovine i raznovrsna ugostiteljska ponuda, kao i mjenjačnica, bankomati, ali i kapelica za molitvu.

Zračna luka Zagreb, parking: putnicima i posjetiteljima dostupno je više od 800 parkirnih mjesta, a zadržavanje do 10 minuta je gratis. Nakon što se prekorači besplatnih 10 minuta, korištenje parkinga obračunava se prema cjeniku od točnog vremena ulaza na parkiralište. Važno je napomenuti da dnevne karte nisu u opticaju, ali postoje pogodnosti za parkiranje duže od tri i od sedam dana.

Kako doći do zračne luke Zagreb iz centra grada i okolice?

Postoji više mogućnosti za prijevoz iz zračne luke Zagreb – autobusi su prilagođeni vremenu slijetanja zrakoplova (kako kada su u pitanju jeftini letovi iz Zagreba, tako i svi ostali), a dostupan je i taxi prijevoz.

Automobilska vožnja od zračne luke do centra Zagreba traje oko dvadeset minuta. Taxi prijevoz moguć je od zgrade terminala zračne luke. Za sve koji putuju automobilom, autocesta E71 povezuje zračnu luku sa Karlovcem i dalje s Primorjem, E70 vodi ka Slavoniji, E65 na sjever ka Varaždinu.

Zračna luka Zagreb autobus Pleso prijevoz službeni je prijevoznik, koji putnike na svakih pola sata vodi do Glavnog autobusnog kolodvora u Zagrebu s redoslijedom vožnje prilagođenom redu letenja zrakoplova. Sa tog kolodvora u Zagrebu više puta dnevno postoje polasci autobusa za različite gradove u Hrvatskoj. Primjerice, vožnja do Splita sa zagrebačkog kolodvora traje oko pet sati.

Kad je u pitanju prijevoz zračna luka Zagreb-Rijeka, postoji direktni autobusni prijevoz iz zračne luke Zagreb do Autobusnog kolodvora Žabica u Rijeci, koje osigurava Pleso prijevoz. Vožnja traje dva sata i 15 minuta. Polazak iz zračne luke je svakog dana u 15.30 h, a iz Rijeke u 5 h ujutro sa Trga bana Jelačića.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Zagreba na eSky.hr?

Na web stranici eSky.hr redovito prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Zagreba?

Na eSky.hr dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje bit će sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram leto do Zagreba, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.hr nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let+Hotel paketa.

✔️ Koje zrakoplovne tvrtke nude letove do Zagreba?

Budite sigurni, da na eSky.hr ponuda letova do Zagreba uključuje ne samo niskotarifne aviokompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o zračnim lukama u Zagrebu

Popularne aviokompanije na relaciji  do Zagreba

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Zagrebu

Nađite smještaj u Zagrebu