Jelovnik

Pretražite letove do Berlina

Prikaži filtere

Berlin

Gdje kupiti najjeftinije avionske karte za Berlin?

Prijestolnica Njemačke interesantna je posjetiteljima iz različitih razloga, a jeftine avio karte za Berlin možete naći na nekoj od pouzdanih tražilica letova, kakva je eSky.

Na ovoj web stranici sakupljeni su svi letovi iz Hrvatske (i brojnih zračnih luka u regiji) ka mnogim destinacijama u Europi i diljem svijeta. Kada utipkate zračnu luku polaska u nekom hrvatskom ili drugom gradu, lako je pronaći let u Berlin, a sve što treba da odaberete jesu datum putovanja i avioprijevoznik. Preko naše web stranice dostupni su i letovi sa redovitim prijevoznicima i oni preko niskotarifnih tvrtki koje nude jeftine avio karte za Berlin.

Istražite cijene svih prijevoznika – i za direktan let za Berlin i za letove sa presjedanjem – a ako želite da pronađete najjeftiniju cijenu, period putovanja možete pomjeriti dan-dva ili tjedan ranije ili kasnije za optimalne rezultate. Ovo je jednostavan način da preko eSky-a nađete svoje najpovoljnije avio karte za Berlin.

Najpovoljnije prilike možete pretražiti i preko mobilne aplikacije eSky, dostupne na svakom internet storeu, a koja će vam pomoći pretraživati pogodnosti i akcije na letove i dok ste u pokretu.

Jeftini letovi za Berlin

Kada kupujete avio karte do Berlina i važna vam je financijska isplativost, potrebno vam je da znate cijene koje nude različiti prijevoznici. Kako je pretraživanje web stranica avioprijevoznika zamorno i može potrajati, sve te cijene, skupa sa svim pristojbama (bilo za zračnu luku ili za prtljagu) naći ćete navedene na jednom mjestu – u eSky tražilici letova.

Kako biste našli jeftine avio karte za Berlin po svojoj mjeri, promjenite zračnu luku polaska kako biste istražili cijene karata u slučaju da niste zadovoljni cijenama iz svoga grada. A kada su polijetanja iz Hrvatske u pitanju, jeftini letovi mogući su preko različitih avioprijevoznika, kako redovitih tako i low cost.

Direktan let Zagreb-Berlin ili recimo direktan let Split-Berlin mogu se naći po cijeni od oko 40 eura u jednome pravcu tijekom promotivnog perioda neke od tvrtki koje na toj relaciji prometuju. U ovu cijenu nije uključena cijena predane prtljage (već samo ručna), kao ni dodatne usluge. Tokom ljetne sezone, povoljne avio karte mogu se naći i iz Zadra, Pule, Dubrovnika i Rijeke.

Kako kupiti najjeftinije avio karte za Berlin?

Budući da zrakoplovne karte mogu biti na promociji u različitim periodima godine preko različitih avioprijevoznika, treba iskoristiti pregled svih popusta na jednom mestu, recimo kao u tražilici eSky.

Druga opcija je pratiti novosti o popustima kod različitih avioprijevoznika na njihovim web stranicama ili preko mailing lista. Recimo, tijekom popusta, avio karte Berlin-Zagreb Germanwings (sada Eurowings) znaju koštati od 39 eura u jednom pravcu.

Kako bismo vam uštedjeli vrijeme traženja i omogućili jeftine avio karte za Berlin u različitim periodima godine, formirali smo za vas specijalnu mailing listu kojoj se možete priključiti kako biste znali sve aktualnosti u svijetu zrakoplovnih putovanja.

Još jedna ideja je da istražite stavku Prilike na našoj web stranici jer se i tu nekada mogu naći jeftine avio karte za Berlin – uz povoljne avio karte za druge europske i svjetske gradove.

Zračne luke u Berlinu

Zračne luke Berlin za sada su dvije, Tegel i Schoenefeld. Još od 2006. godine gradi se nova zračna luka (Brandenburg), koja je čak i dobila svoju IATA oznaku – BER. Gradi se u okolici zračne luke Shoenefeld, a u planu je bilo da zamijeni obe postojeće. Ipak, zbog velikog broja posjetitelja njemačke regije Brandenburg ova zračna luka zamijeniće samo Tegel. Očekuje se da počne raditi 2021. godine.

Do tada, ako ste nabavili jeftine avio karte za Berlin, sletjeti ćete u jednu od dvije postojeće zračne luke:

Zračna luka Berlin Tegel službenog je naziva Flughafen Otto Lilienthal. Ima IATA oznaku TLX. Nalazi se 8 kilometara sjeverozapadno od centra Berlina. Četvrta je po veličini u Njemačkoj i glavna je međunarodna zračna luka za Berlin. Koriste je primarno redoviti avioprijevoznici, uz poneku iznimku. Hub je avioprijevoznika Eurowings (bivši Germanwings), a baza i za tvrtke EasyJet i Germania.

Zračna luka Berlin Schonefeld obilježena je oznakom SXF. Smještena je 18 km jugoistočno od centra Berlina. Ova međunarodna zračna luka koristi se uglavnom za letove niskobudžetnih avioprijevoznika. Čvorište je zračnih tvrtki Ryanair, EasyJet i Germania.

Kako doći iz zračne luke u Berlinu do centra grada?

Berlinski aerodromi nisu udaljeni mnogo od centra grada, te transfer nije kompliciran, a na raspolaganju su različite mogućnosti: željeznica, autobusni i taxi prijevoz.

Od zračne luke Tegel do centra Berlina potrebno je oko 15 minuta vožnje automobilom. Možete koristiti i autobuse BVG, koji prometuju na svakih 10 minuta do centra, a vožnja u tom slučaju traje oko 20 minuta. Ako koristite autobusnu liniju 128, ona vodi od zračne luke do metro stanice Kurtschumacherplatz. Od te točke linija S-Bahn broj 6 prometuje ka različitim dijelovima grada i pristup je lak.

Zračna luka Schoenefeld je malo udaljenija, te vožnja automobilom od nje do centra grada traje oko pola sata. Najbolje je otpješačiti ili se taxijem prevesti do stanice Berlin Schoenefeld Flughafen, odakle treba uzeti vlakove RB14 ili RE7, koji prometuju do Istočnog željezničkog kolodvora. Odatle ima dovoljno poveznica S-Bahn vlakovima ka različitim mjestima u Berlinu.

Avioprijevoznici koji iz Hrvatske prometuju za Berlin

Iz različitih zračnih luka u Hrvatskoj – Zagreba, Splita, Pule, Osijeka, Dubrovnika i Zadra – prometuju različite tvrtke ka Berlinu, i redovite i low cost. Iako ima malo direktnih letova tijekom cijele godine (samo iz Zagreba), iz svih naših zračnih luka moguće je naći direktan let u ljetnoj sezoni, ali i let s presjedanjem s kojim ćete se veoma brzo i po povoljnoj cijeni naći u njemačkoj prijestolnici.

Trenutačno direktan let Berlin-Zagreb nudi samo niskotarifna tvrtka Eurowings. Avio karte za Berlin iz Zagreba možete kupiti preko i preko Croatian Airlinesa, Lufthanse, Austrian Airlinesa, ali su to letovi s presjedanjem u Beču ili Frankfurtu. Avio karta Split-Berlin može se nabaviti za direktne letove tvrtki Eurowings i Croatia Airlines, koji su često na promociji.

Avio karte Dubrovnik-Berlin, ali i avionske karte Osijek-Berlin, kao i karte iz Pule, Rijeke i Zadra, dostupne su također po povoljnim cijenama preko web stranice eSky, za direktne letove tokom ljeta i za letove s presjedanjem tokom ostalih perioda u godini. Uz code-share sporazume Croatian Airlinesa sa Lufthansom i Austrianom koji omogućuju povoljne letove s presjedanjem, uvijek je moguće naći letove nekih od drugih prijevoznika koji samostalno prometuju ka Berlinu, poput LOT-a.

Najbolje vrijeme za kupnju avio karte za Berlin

Kao što je slučaj i s drugim cijenama, cijene avio karata za Berlin mogu se promijeniti u toku noći. To zna svako ko je ikada kupovao avionske karte. Ono što vi kao kupac možete učiniti kako biste smanjili troškove jeste pametno odrediti vrijeme kupnje kako biste dobili najjeftiniji let za Berlin.

Različita istraživanja rađena su na temu najboljeg vremena za kupnju i, iako avioprijevoznici ove podatke dobro skrivaju, utvrđeno je da se najbolji cjenovni rezultati dobijaju ako kupnju obavite bar dva, a optimalno tri mjeseca prije putovanja.

Kada je najjeftinija avio karta za Berlin u pitanju, takođe treba razmisliti i o periodu putovanja, jer i on ima utjecaja na cijenu. Ukoliko želite da prođete što jeftinije, izbegavajte putovanja pred Božić ili Silvestrovo, ali i tokom čuvenog berlinskog Festivala svjetlosti, koji se odigrava desetak dana sredinom listopada svake godine.

Korisne informacije o zračnim lukama u Berlinu

Idi do aerodroma

Popularne aviokompanije na relaciji  do Berlina

Red letenja: Berlin

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Berlinu

Nađite smještaj u Berlinu