
Različite vrste doručka možemo naći u raznim hotelima širom svijeta. Vrijedi provjeriti što možemo jesti kao prvi obrok prilikom rezervacije. U nastavku su navedene osnovne vrste doručka.
Engleski doručak (english breakfast)
Doručak se uglavnom sastoji od prženih jaja, graha, gljiva, malih kobasica i rajčica na žaru. Tost, kava ili čaj i sok.
Američki doručak (american breakfast)
Doručak se sastoji uglavnom od dva jaja, slanine, malih kobasica, palačinka i javorove melase. Tost, kava ili čaj i sok. Opcionalno žitarice s mlijekom.
Kontinentalni doručak (continental breakfast)
Obično se sastoji od tosta, džema, kave ili čaja i soka. U proširenoj verziji možete pronaći i topla jela - kajganu, kobasice, juhe od mlijeka.
Bečki doručak
Doručak, koji uključuje meko kuhana jaja u čaši, peciva, tanjur mesa, džem ili med, i kavu s vrhnjem ili čaj, sok ili voda za piće.
U hotelima možemo naći i švedske stolove puni raznih vrsta proizvoda, od toplih jela do voća, od kojih možete sami sastaviti svoj doručak.