Izbornik

Pretražite letove do Beograda

Prikaži filtere

Beograd

Koji sve letovi za Beograd iz Hrvatske postoje?

U različitim periodima u godini mogući su letovi za Beograd iz Hrvatske. Tijekom cijele godine postoje dva direktna leta dnevno na relaciji Zagreb-Beograd, a tijekom ljetne sezone postoje i letovi iz različitih zračnih luka na Primorju (Split, Dubrovnik, Pula).

Ako želite kupiti avio karte za Beograd iz Zagreba, postoji dakle više opcija. Hrvatska i srpska nacionalna zrakoplovna tvrtka obe osiguravaju let Beograd-Hrvatska, a osim ovih redovitih linija, postoje i poveznice još nekolicine zrakoplovnih prijevoznika s presjedanjem u nekim od gradova u okolici.

Kada tražite jeftine avionske karte za Beograd treba pregledati mnoštvo zrakoplovnih karata preko različitih prijevoznika, što može biti teško i oduzima mnogo vrijemena. U naše vrijeme ovo je pak dostupno preko interneta, uporabom neke od pouzdanih tražilica avionskih karata. One daju dobar i točan pregled cijena i usluga, te zaračunavaju i cijene aerodromskih pristojbi i drugih naknada, kao što je recimo ona za predanu prtljagu.

Te stoga, ako vas interesiraju letovi za Beograd iz Hrvatske, ukucajte svoju zračnu luku u neku od njih (primjerice za let Beograd-Čilipi ili let Split-Beograd) i pogledajte koji sve postoje letovi za Beograd iz Hrvatske – i koje su njihove cijene.

Tražilica letova eSky

Kao pouzdana i funkcionalna, izdvaja se tražilica letova eSky. Pretraga letova na njoj je moguća prema planiranome vremenu putovanja, cijeni letova, avioprijevozniku i slično, a na ovoj web stranici se obavlja ne samo prodaja avio karata za Beograd već i prodaja jeftinih avio karata do čitavoga svijeta.

Letovi za Beograd iz Hrvatske mogu se pregledati ne samo sa računala, već i sa mobitela – uporabom besplatne mobilne aplikacije eSky. Ona omogućava kupnju avionske karte svima koji to žele obaviti što brže, u hodu.

Preko web stranice eSky moguće je ostvariti i popust na avio karte u periodima u kojima ovakvi popusti postoje kod nekog konkretnog avioprijevoznika. Tako na eSky istražite sekciju Prilike, gdje ćete naći aktualne promocije i avionske karte po zaista dobrim cijenama. Ove karte uglavnom se izdaju za određeni ograničeni broj sjedala, te ih treba kupiti čim vidite dobru ponudu – obično se veoma brzo raspodaju.

No, to nije sve. Web stranica eSky može vam pomoći sebi organizirati kompletno putovanje. U posebnom odjeljku web stranice moguće je rezervirati hotelski smještaj na odredištu, te se sada jeftini letovi za Beograd mogu kupiti zajedno sa smještajem. Tako se postižu popusti čak i do 30%.

O beogradskome aerodromu   

Ako ste kupili avio karte za Beograd, „Nikola Tesla“ je ime putničkoga aerodroma u Beogradu do kojeg prometuju letovi za Beograd iz Hrvatske. Ovdje slijećete i, primjerice, kada imate avio karte iz Amerike za Beograd, a odavdje i polijećete ako ste kupili recimo avio karte Beograd-Istanbul. Iako ovo nije prvi aerodrom u Beogradu, jedini je koji se koristi za avionski prijevoz putnika iz srpske prijestolnice i najprometniji je putnički aerodrom u Srbiji. Nosi IATA šifru BEG. Naziva se još i Beogradski aerodrom i Surčinski aerodrom, po kraju grada u kojem se nalazi.

Sa ovoga aerodroma prometuje više od 30 zrakoplovnih tvrtki, koje imaju poveznice sa oko 90 gradova diljem Europe i svijeta. Baza je zrakoplovnih prijevoznika Air Serbia i Wizz Air. Udaljen je nešto manje od 20 kilometara od centra Beograda i ima dva terminala.

Preko ovoga aerodroma prometuje mnoštvo prijevoznika, a za letove ka Europi i Bliskom istoku popularni su Air Serbia, Austrain, Qatar Airways, Wtihad Airways, Lufthansa, Swiss i drugi. Jeftini prijevoznici kao što su Easy Jet, Wizz Air, Pegasus, Norwegian i FlyDubai također prometuju do i sa ovoga aerodroma. Tijekom ljetne sezone funkcioniraju i letovi na relaciji Beograd-Barcelona.

Prijevoz do Beograda i samoga aerodroma

Kada pronađete jeftine avio karte iz Beograda, treba se prevesti do ovoga grada. Osim vlaka tijekom dana i noći, prijevoz između Zagreba, Pule, Rijeke ili Splita i Beograda omogućavaju i autobusni prijevoznici, sa po nekoliko polazaka dnevno u slučaju hrvatskoga glavnoga grada.

Najjeftiniji prijevoz do Beograda može predstavljati zapravo prijevoz minibusom sa vaše adrese u Hrvatskoj (prvenstveno Zagrebu) direktno do Beogradskog aerodroma. Ovakav prijevoz omogućavaju brojne privatne tvrtke, a odnedavno postoji i Flixbus poveznica iz Zagreba.

Jeftini prijevoz do Beograda može biti i automobilom – autocestom E70 biti ćete u Beogradu za nešto manje od četiri sata. Imajte na umu da put ka aerodromu ne vodi do centra grada, već se isključenje mnogo prije – sa E70 treba prijeći na A3 i pratiti isključenje za aerodrom.

Autobus za aerodrom u Beogradu staje tik uz aerodromsku zgradu. Iz centra grada dostupne su gradske linije 72 i 607 (sa Novoga Beograda), kao i privatni prijevoz sa trga Slavija. U oba slučaja karte se kupuju kod vozača – za javni autobus plaćaju se oko euro i pol, za privatni prijevoz oko 3 eura. Pripremite dinare za plaćanje.

Tik prije izlaska sa aerodroma naići ćete na štand za rezerviranje taxi prijevoza. Ovo je jedino mjesto koje nudi fiksne cijene, te ako ovdje naručite vozilo, možete proći jeftinije.

Koji zrakoplovni prijevoznici prometuju iz Beograda?

Brojni zrakoplovni prijevoznici – kako niskotarifni, tako i nacionalni – imaju letove ka destinacijama na grčkome primorju, u Rusiji, Americi i drugim gradovima diljem Europe i svijeta. Letovi iz Beograda mogu biti redoviti, ali prometuju i sezonski i charter letovi.

Građani Hrvatske iz Beograda najviše koriste usluge prijevoznika kao što su Air Serbia, Swiss Air, Qatar Airways, Etihad, ali i popularni su i low cost letovi iz Beograda zrakoplovnih tvrtki WizzAir, Pegasus, Easy Jet, Norwegian, Vueling, Aegean ili FlyDubai. Preko prve se mogu naći jeftine karte za Njemačku iz Beograda kao i do nekolicine gradova u Švedskoj, dok druga spomenuta tvrtka osigurava jeftine letove za Tursku. Norwegian omogućava jeftini let za Oslo iz Beograda, a povoljne avionske karte za Dubai iz Beograda moguće je kupiti preko tvrtke Fly Dubai.

Popularni letovi iz Beograda ka europskim i svjetskim gradovima

Pošto su letovi za Beograd iz Hrvatske svakodnevni i redoviti, Beograd je često izbor hrvatskih putnika za neke destinacije iz kojih se iz naše zemlje slabije prometuje, te obavezno provjerite i letove iz ovoga grada. Beograd je tijekom ljetne sezone dobro povezan direktnim letovima sa Hrvatskim primorjem (zračnim lukama u Dubrovniku, Splitu, Puli), te i iz njih možete organizirati letove.

Preko prijevoznika Elliner i Aegean dostupni su letovi iz Beograda za Grčku – za Atenu, kao i sezonski letovi do Krete. Let za Atenu iz Beograda moguće je, naravno, dalje iskombinirati sa jeftinim letovima ka mnogima od popularnih grčkih otoka. Zanimljivi su također i let za Cipar (avioprijevoznika Wizz Air), kao i low cost let Beograd-Barselona niskotarifne zrakoplovne tvrtke Vueling.

Kada su letovi za Rusiju iz Beograda u pitanju, možete ih rezervirati preko više avioprijevoznika – Air Serbia, Aeroflot ili Red Wings i redoviti polasci postoje za Moskvu i Sankt Peterburg.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Beograda na eSky.hr?

Na web stranici eSky.hr redovito prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Beograda?

Na eSky.hr dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje bit će sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram leto do Beograda, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.hr nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let+Hotel paketa.

✔️ Koje zrakoplovne tvrtke nude letove do Beograda?

Budite sigurni, da na eSky.hr ponuda letova do Beograda uključuje ne samo niskotarifne aviokompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o zračnim lukama u Beogradu

Popularne aviokompanije na relaciji  do Beograda

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Beogradu

Nađite smještaj u Beogradu