Izbornik

Pretražite letove do Amsterdama

Prikaži filtere

Amsterdam

Najpovoljnije avio karte za Amsterdam i gdje ih kupiti

Ukoliko tražite najjeftiniji let za Amsterdam, mogućnosti je veoma mnogo. Ne samo što iz Hrvatske možete kupiti avionske karte za izravne ili za letove sa presjedanjem, već su u opticaju i zračne luke u Ljubljani, Veneciji, Beogradu, Grazu...

Letovi Amsterdam – Hrvatska, a isto tako i letovi iz susjedstva – lako se mogu pretraživati na web stranici eSky, gdje je moguće kupiti karte, ali i rezervirati smještaj.

Kako biste našli najpovoljnije avio karte Split – Amsterdam ili recimo avio karte Zadar – Amsterdam, utipkajte vrijeme polaska i povratka, odaberite si zračnu luku polijetanja, a dodatne mogućnosti naše stranice onda počinju raditi za vas.

Bilo da avionske karte želite rezervirati na računalu ili mobitelu (iz besplatne aplikacije), prikazane će vam biti ponude svakog od avio prijevoznika, poredane prema cijenama od najniže ka najvišoj, uz dodatne opcije pretraživanja u narednom ili ranijem periodu, kao i pregledom cijena po mjesecima.

Jeftini letovi za Amsterdam iz Zagreba

U različitim periodima godine moguće je naći jeftine avio karte za Amsterdam iz Zagreba, ali i drugih hrvatskih gradova, pošto većina avio prijevoznika ima popuste i godišnje promocije. Kako bismo vam olakšali posao i oslobodili vas mukotrpnog pretraživanja svih tih ponuda, sve smo ih objedinili na jednome mjestu.

Stoga, ako želite pronaći jeftini let za Amsterdam, posjetite web stranicu Prilike, na kojoj se objavljuju najbolje ponude za Amsterdam, kao i druge europske gradove, a u kojima se u određenim periodima godine mogu naći i letovi iz Hrvatske za Amsterdam. Još jedna opcija je pretplatiti se na eSky newsletter, te redovito dobijati izvještaj o popustima koji su aktualni.

Cijena povratne avio karte za Amsterdam

Iako cijene avio karte Zagreb – Amsterdam mogu biti različite ovisno o periodu putovanja i uvjetima avio prijevoznika, cijena avionske karte Zagreb – Amsterdam u jednome pravcu obično je oko 550 kuna, dok za povratnu treba izdvojiti oko 1100 kuna. Kad u u pitanju niskotarifni prijevoznici, prtljaga se nadoplaćuje prema svakom pravcu leta, što ume mnogo doprineti povjećanju cijene karte za Amsterdam.

Na web stranici eSky prikazane su cijene karata sa svim očekivanim nadoplatama, u zavisnosti od toga koje dodatne usluge želite.

Svi letovi iz Hrvatske za Amsterdam

Iako je iz svake zračne luke u Hrvatskoj moguće naći let do Amsterdama s presjedanjem, manje je izravnih letova do ovoga grada. Neke od njih nudi Croatia Airlines – koja osim Zagreba (tijekom cijele godine), sezonski ima letove za Dubrovnik i Pulu. KLM također prometuje do glavnoga grada Hrvatske, a u ljetnjem periodu godine može se kupiti i avio karta za direktan let za Split.

Low cost avio karte za Amsterdam mogu se naći kod dve tvrtke, u ljetnjem periodu godine (obično od ožujka do listopada, s tim što su datumi točno poznati tek na početku sezone). Avio karte Dubrovnik – Amsterdam nude Easy Jet i Transavia, a prva tvrtka krajem lipnja počinje letjeti iz Pule.

Letovi – zračna luka Amsterdam Schiphol

Međunarodna zračna luka Schiphol u IATA sustavu nosi oznaku AMS i najveća je zračna luka u Nizozemskoj. Locirana je 17 km jugozapadno od centra Amsterdama. Croatia Airlines letovi iz Hrvatske za Amsterdam vode upravo do ove luke, a također i let Amsterdam – Ljubljana i letovi Amsterdam-Beograd (preko prijevoznika Adria Airways odnosno Air Serbia).

Amsterdamska zračna luka je je glavno sjedište više prijevoznika: KLM, Transavia, Martiner i TUI fly Netherlands. Kao fokus su je odabrali i neki niskotarifni prijevoznici, među kojima Easy Jet i Vueling. Broj putnika koji se godišnje prevezu kroz ovu zračnu luku premašuje 45 milijuna, zbog čega je zračna luka Schiphol peta u Europi po prometu putnika.

Iako je veoma velik, na aerodromu Schiphol je veoma lako snaći se, te je ova zračna luka katkad prvi izbor putnika koji žele letjeti ka Sjevernoj i Južnoj Americi i drugim svetskim destinacijama. Jedna zanimljiva činjenica je i to da se ova luka, među svim u svijetu, na najnižoj nadmorskoj visini (tri metra ispod nivoa mora).

Neke od poveznica iz Amsterdama

Zračna luka u Amsterdamu prometuje do brojnih odredišta u Europi, Sjevernoj Americi i širom svijeta.

Let Amsterdam – Detroit ili Amsterdam – Minneapolis popularne su poveznice zrakoplovne tvrtke Delta Air Lines, uz brojne druge destinacije u SAD. Letove na relaciji Washington – Amsterdam obavlja United Airlines, a let New York – Amsterdam može se naći preko više vazduhoplovnih tvrtki. Putnicima na Daleki istok interesantni su i let Amsterdam – Hong Kong (prijevoznika Cathay Pacific). Najviše destinacija iz Amsterdama, međutim, ima KLM, a među njima su se našli svi veliki gradovi na svim kontinentima. Ka Balkanu mnogo letova imaju, pored spomenutih, Swiss Airways, Austrian Airlines, Luftnasa i mnogi drugi.

Upravo zbog velikog broja zrakoplovnih tvrtki koje u ovu luku slijeću, kao i velikog broja destinacija, velika površ aerodroma izdijeljena je u tri hale za dolaske, a potom po slovima od B do H. Let Amsterdam – Zagreb trajanje ima oko dva časa.

Kako doći iz zračne luke Amsterdam do centra grada?

Zbog relativne blizine grada aerodromu, do centra možete doći željeznicom, taxi prijevozom, direktnim autobusom, a naravno, dostupne su i usluge rent-a-cara.

Pošto svi letovi Amsterdam – Hrvatska vode do istog aerodroma, ovde na jednom mestu imate listu svih načina prijevoza, bilo javnog ili privatnog. Vlak je najbrži i najjeftiniji prijevoz do centra. Kolodvor se nalazi u samoj luci i na svakih 20 minuta možete uzeti vlak do Amsterdama.

Na stajalištu Schiphol Plaza u zračnoj luci možete naći više autobusa koji vode ka centru „Venecije Sjevera“, ali i ka drugim gradovima u Nizozemskoj. Javni prijevoz do centra grada je autobus broj 197 i on polazi na oko 15 minuta. Autobusni prijevoz organiziran je za više od stotinu hotela u gradu. Možete ga koristiti i ako vaš hotel ne organizira besplatan transfer, ali u tom slučaju plaćate oko 10 eura za kartu u jednome pravcu.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Amsterdama na eSky.hr?

Na web stranici eSky.hr redovito prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Amsterdama?

Na eSky.hr dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje bit će sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram leto do Amsterdama, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.hr nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let+Hotel paketa.

✔️ Koje zrakoplovne tvrtke nude letove do Amsterdama?

Budite sigurni, da na eSky.hr ponuda letova do Amsterdama uključuje ne samo niskotarifne aviokompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o zračnim lukama u Amsterdamu

Popularne aviokompanije na relaciji  do Amsterdama

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Amsterdamu

Nađite smještaj u Amsterdamu