Izbornik

Kako pripremiti dijete za let zrakoplovom?

Kako pripremiti dijete za let zrakoplovom?

Priprema djeteta za prvi let avionom izazov je za svakog roditelja. Mnogo ovisi prije svega o dobi djeteta. Važno je uvesti dijete u ovu temu što je prije moguće.

Kako pripremiti dijete za let zrakoplovom?

Dobro je upoznati dijete s drugim oblicima prijevoza osim automobila. Ako ne putujete javnim gradskim prijevozom svakodnevno, vodite dijete autobusom, tramvajem ili vlakom. Neka razumije koja pravila prevladavaju u sredstvima komunikacije. Jednako je važno da se dijete navikne na prisutnost mnogih stranaca.

 Možete organizirati i obiteljski izlet do zračne luke, kako bi dijete upoznalo zgradu i vidjelo zrakoplovi koji slijeću i uzlijeću vlastitim očima. Pokušajte zainteresirati dijete za letenje. Pokažite svom starijem djetetu kako radi radar letova.

Ispričaj kako izgleda cijeli let. Objasnite kakva je prijava, rad pilota i stjuardesa, kako izgleda unutrašnjost aviona i gdje se nalazi otvor za prtljagu. Provjerite na karti kako će izgledati ruta vašeg leta.

U zračnoj luci i u avionu

Ne dopustite da vam dijete dosadi. Možete je odvesti na vidikovac, kako bi se divilo startnim i slijetaćim strojevima. Također je vrijedno pripremiti razne igre i aktivnosti za vrijeme putovanja. Provjerite kako zabaviti dijete u avionu.

 

Uputi i predlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.hr.

Sadrži li ovaj članak informacije koje ste tražili? Da | Ne
Po mom mišljenu, ovaj članak:
Zahvaljujem na Vašem mišljenju!