Jelovnik

Pretražite letove do Tuzle

Tuzla

Gdje kupiti najpovoljnije avio karte iz Tuzle?

Kao najbrže, najfunkcionalnije i najefikasnije sredstvo za kupnju avionskih karata iz Tuzle (i do nje) – a isto vrijedi i za bilo koji drugi grad na svijetu – pokazale su se tražilice za letove.

Iako se prodaja avio karata obavlja i u stvarnom svijetu, internet je donio neke novine. Tako se online kupnjom plaća manji iznos agencijskih naknada (jer se veći dio pretrage letova obavlja automatski), što vrijedi i za avio karte iz Tuzle jednako kao i za bilo koji drugi grad.

Tražilica letova eSky omogućava sve pogodnosti internet kupnje putnicima, bilo sa njihovog računala, bilo sa mobitela, putem besplatne mobilne aplikacije. Avio karte iz Tuzle ili za Tuzlu se tako mogu pregledati i pretraživati na nekoj od eSky platformi (bilo web stranici, bilo mobilnoj aplikaciji) prema njihovoj cijeni, periodu putovanja, zrakoplovnim prijevoznicima i drugim kriterijima, što vam sve olakšava put do jeftine avio karte iz Tuzle.

Cijena avio karata iz Tuzle

Mnogi putnici biraju kupiti avio karte iz Tuzle umjesto iz Hrvatske zbog toga što njihova cijena zna biti niska. To je slučaj prvenstveno zato što se nude low cost letovi iz Tuzle preko mađarskoga niskotarifnoga prijevoznika Wizz Air. No, Wizzair letovi iz Tuzle ne moraju biti i jedini povoljni iz ovoga grada.

Letovi iz Tuzle za Europu mogu se naći po povoljnim cijenama i preko redovitih avioprijevoznika, što ovisii o periodu putovanja. Često redoviti prijevoznici nude i dodatne popuste, akcije ili sezonska sniženja, pa se tako mogu povoljno kupiti avio karte iz Tuzle za Malmö ili jeftine avio karte iz Tuzle za Dortmund. Svakako, ako kupite kartu preko redovitog prijevoznika, možete računati i na uslugu višeg nivoa, koja se kod niskobudžetnih tvrtki posebno nadoplaćuje.

Posebno pazite na prtljagu koju nosite sa sobom, jer se ona nadoplaćuje po svakom smjeru puta, te vaša cijena avionske karte Tuzla-Göteborg, na primjer, može biti znatno viša kada ponesete i veliki kufer. Naravno, budući da se trudimo da olakšamo putnicima, na web stranici eSky dobit ćete točan presjek svih pristojbi koje su uključene u cijenu, uz jasnu naznaku o onima koje se moraju dodatno platiti.

Kako kupiti najjeftinije avio karte iz Tuzle?

Bilo da su u pitanju karte za Tuzlu ili iz ovog ili kojeg drugog grada, treba iskoristiti svaki popust na avio karte. Web stranica eSky nudi dobru pretragu avionskih karata, uključujući i one u periodu popusta.

Da ne biste gubili vrijeme pretražujući svaku pojedinačnu web stranicu zrakoplovnih prijevoznika, iskoristite to što ih eSky redovno prati i pretplatite se na naš bilten kako biste dobivali redovita obavještenja o popustima i znali kada, recimo, cijena avio karte Tuzla-Amsterdam bude izuzetno niska.

Isto tako, jeftini letovi iz Tuzle mogu se pronaći i u posebnom odjeljku web stranice eSky koja je posvećena popustima i akcijama. Tako u sekciji Prilike možete pratiti, primjerice, koji su aktualni jeftini letovi iz Tuzle za Švedsku ili kada su na popustu letovi Tuzla – Frankfurt.

U kom periodu su povoljne avio karte iz Tuzle?

Kao i kada je svako drugo putovanje u pitanju, iako cijena karte ovisi o brojnim čimbenicima, kartu je najbolje kupiti čim se na putovanje odlučite. Avio karte iz Tuzle, kao i bilo kojeg drugog grada, postaju sve skuplje kako se putovanje više približava.

Cijene karata mnogo ovise o periodu putovanja, te su znatno više ukoliko se na odredište putuje o praznicima, primjerice u vrijeme adventa, Silvestrova i slično. Tako, bilo da vas interesiraju letovi iz Tuzle za Malmo ili recimo letovi iz Tuzle za München, pogledajte što ranije koja je cijena avionskih karata kako biste ih kupili po najboljoj mogućoj cijeni.

Iako avioprijevoznici ne otkrivaju svoje kriterije obračuna cijene avio karata iz Tuzle (ili bilo kojeg drugog grada), one naglo počnu rasti čim se približite na dva mjeseca od putovanja, te je najbolje kupiti ih bar toliko prije željenog datuma polaska. Isto tako, spomenuli smo periode u godini kada su karte znatno više no inače, te ako želite jeftinije proći razmislite o tome da putovanje pomaknete u neki period godine kada vaše odredište nije pretjerano posjećeno.

Međunarodni aerodrom Tuzla

Zračna luka Tuzla ima IATA oznaku TZL. Jedna je od četiri u Bosni i Hercegovini i poslije sarajevske zračne luke, najveća je u zemlji. Njen terminal otvoren je 1998. godine u mjestu Dubrave Gornje u općini Živinice. Nalazi se na oko 15 km od centra grada Tuzla. Ovo je civilni aerodrom, koji se koristi i kao vojna baza.

Iako je ova luka mala, ima neophodne pogodnosti za putnike kao što su restoran i cafe-bar, mjenjačnica, duty free shop. Također je prilagođena putnicima smanjene pokretljivosti. Na njoj se mogu unajmiti rent-a-car vozila.

Koristi se uglavnom kad su u pitanju niskobudžetni letovi iz Tuzle, koji opslužuju putnike ne samo iz ove zemlje već i iz okolnih; Hrvatske i Srbije. Od 2011. godine iz ove luke operira mađarska niskotarifna tvrtka Wizz Air, a od 2015. ona smješta svoju bazu u ovu zračnu luku, te se povećava broj odredišta kad su u pitanju letovi iz Tuzle.

Svi letovi iz Tuzle

Usprkos uvriježenom mišljenju da je Wizz Air jedini prijevoznik koji ima direktan promet iz zračne luke Tuzla, iz nje operiraju i direktni charter letovi tvrtke Freebird Airlines za Antaliyu.

Glavni avioprijevoznik iz Tuzle, međutim, i dalje je Wizz Air, koji iz bosanskoga grada obavlja letove za različite zemlje. Letovi iz Tuzle za Njemačku prometuju do sljedećih destinacija: Berlin, Köln, Dortmund, Friedrichshafen, Hahn i Memmingen, a za Karlsruhe samo tijekom sezone. Letovi iz Tuzle za Nizozemsku prometuju direktno samo za Eindhoven. Letovi iz Tuzle za Švedsku vode do gradova kao što su Gothenburg i Malmö, a tijekom sezone proširuju se kapaciteti, te se uvode i letovi za Stockholm i Växjö.

U ponudi direktnih letova su još i nedavno uvedeni letovi iz Tuzle za Beč, let do Basela u Švicarskoj, kao i sezonski letovi iz Tuzle za Dansku (Billund). Ovo su naravno samo direktni letovi, dok je iz Tuzle moguće naći i letove do mnogih drugih odredišta s presjedanjem u nekom od spomenutih europskih gradova. Novi letovi iz Tuzle očekuju se iz sezone u sezonu, budući da je ova zračna luka popularna za putovanja iz Balkanske regije.

Kako doći do zračne luke u Tuzli iz Hrvatske?

Putnici koji su kupili avio karte iz Tuzle i putuju iz ovoga grada, do luke mogu doći na različite načine: taxijem, automobilom, tuzlanskim gradskim prijevozom... Zračna luka u Tuzli veoma je blizu slavonskih gradova, te većina hrvatskih putnika koristi regionalni put preko Brčkog ili preko Županje.

Automobilskim prijevozom do Tuzle je iz Hrvatske moguće doći preko Brčkog prateći regionalni put 458, M-4 i potom 469. Ide se u pravcu: Lopare, Gornja Tuzla, za Tojšiće i potom do Gornje Dubrave. Moguć je i put preko Županje za Srebrenik, Lukavac i Živinice, odakle se skreće prema Dubravama Gornjim, gdje se nalazi zračna luka.

Za putnike koji putuju iz centra Tuzle, do tuzlanske zračne luke moguće je doći gradskim autobusom broj 11 (Tuzla Istok-Dubrave-Kalesija), koji se može čekati kod Dvorane Mejdan u centru Tuzle. Ovaj autobus prometuje na svakih sat vremena od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati, a vožnja njime traje oko sat vremena.

Korisne informacije o zračnim lukama u Tuzli

Popularne aviokompanije na relaciji  do Tuzle

Red letenja: Tuzla

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Tuzli

Nađite smještaj u Tuzli