Jelovnik

Pretražite letove do Sarajeva

Prikaži filtere

Sarajevo

Letovi do Sarajeva

Do Sarajeva možemo letjeti iz Dubrovnika, Splita i Zagreba. Jedino iz Zagreba postoji izravni let, dok iz Dubrovnika i Splita let ide s presjedanjem u Zagrebu. Njihova početna cijena iznosi od 800 KN za povratni let, a letovi se odnose na avioprijevoznike kao što su Croatia Airlines, Lufthansa, Austrian Airlines ili Airserbia. Ovisno o datumu i mjestu polaska, let može trajati manje od 1 sata ako se polijeće iz Zagreba, dok letovi iz Dubrovnika i Splita traju do čak 6 h i više, ovisno o avioprijevozniku i presjedanjima. Zato je Sarajevo idealna destinacija za vikendski citybreak. Jeftine letove do Sarajeva možete pronaći tako da ime grada upišete u tražilicu esky.hr koja će se prilagoditi vašim potrebama i ponuditi vam gotovo rješenje. Ako nemate točne datume, možete rezervirati let nekoliko mjeseci unaprijed kad cijene karata budu jeftinije do 30 %. S obzirom da Sarajevo nije na velikoj udaljenosti od Zagreba (374 km), Splita (245 km) ili Dubrovnika (240 km), automobil također nije loše rješenje.

Što treba pogledati u Sarajevu

Sarajevo je prava poslastica za sve gurmane i one koje žele upoznati duh Orijenta u Europi dok ispijate pravu tursku kavu s rahat lokumom ili baklavom na Baščaršiji, glavnom gradskom trgu. Ili dok uživate u popularnim ćevapima s kajmakom ili raznim pitama od sira (tzv. sirnice) ili od kupusa (tzv. zeljanice). U Sarajevu možete uživati dok šetate uz rijeku Miljacku i prolazite brojnim mostovima te nailazite na katoličke crkve, džamije ili pravoslavne crkve. Sarajevo kao glavni grad federacije Bosne i Hercegovine važno je kulturno, umjetničko i povijesno središte (upravo ovdje je 1914. g. u atentatu ubijen austrougarski prijestolonasljednik Franjo Ferdinand) u kojem će svatko pronaći nešto za sebe.

Zračna luka Sarajevo

Međunarodna zračna luka Sarajevo najvažnija je zračna luka u Bosni i Hercegovini. Luka se nalazi u okrugu Butmir i zbog toga je poznata i kao zračna luka Butmir, udaljena je 12 kilometara od centra Sarajeva. Od zračne luke možemo uzeti gradski autobus koji će nas odvesti do Baščaršije, nasuprot fontani, a karta je kupljena od vozača i košta 20 HRK.

Možete uzeti i trolejbus, na primjer, na linijama 103 ili 107 (obje dolaze iz centra, ali u početku imaju nešto drugačije rute). Oba trolejbusa putuju često (otprilike svakih 10 minuta). Ulaznica se kupuje na kiosku i košta 10 HRK. Ovo rješenje uključuje šetnju - od stajališta trolejbusa u stambenom naselju do zračne luke trebate prošetati oko 1 kilometar.

Na aerodromu postoje stolovi za iznajmljivanje automobila nekoliko tvrtki, uključujući: Hertz, Sixt, Budget i Europcar. Uvijek možemo odabrati taksi. Pristup taksijem je jedini način da se dođe do zračne luke direktno i da se ne šeta. Prosječno vrijeme putovanja je oko 15-30 minuta, ovisno o prometu. Taksi stajališta nalaze se ispred terminala, a cijena je oko 50 HRK

Sarajevo smještaj

Sarajevo ima dobro razvijenu hotelsku bazu. Hosteli su najbrojniji i smještaj tamo može biti dodatna avantura, jer su tematski i stilizirani, zanimljivo je iskustvo. Naravno, naći ćemo i hotele i apartmane na visokoj razini. Sve ovisi o našim očekivanjima. Jeftini smještajni oclegi kreću se od 60 HRK. Ako nemate vremena potražiti smještaj, koristite opciju let + hotel u tražilici e.sky.hr. Ovo je sjajna prilika za uštedu vremena i novca, a e.sky sortira cijene od najnižih do najviših. Također možemo postaviti i druge parametre koji nas zanimaju. Vrsta objekta, broj ljudi, standard, obroci itd.

Atrakcije oko Sarajeva

Sarajevo i okolica su pogodni za bavljenje raznim oblicima aktivnog turizma. Najpopularniji cilj ya biciklistie ili šetače je planina Trebević Vrh. Na kojoj je žičara puštena 2018. godine. Nekoliko ruta vodi do Trebevića (1629 m.). Na vrh možete izaći iz centra grada. Kraće rješenje je doći automobilom do hotela Pino i dalje žičaraom. Odatle vodi jedna od najpopularnijih staza koja vodi do samog vrha Trebevića. Možete se diviti padinama Bjelašnice, Jahorine i drugih planinskih vrhova koji se protežu do horizonta.

Treba DH

Na padini Trebevića postoje nizbrdarske biciklističke staze koje se nazivaju Treba DH. Ponuda je za one bicikliste koji vole malo ekstremnije biciklizam.

Ruševine staze za bob, trag je ostatak zimskih olimpijskih igara 1984. Ovo je jedno od najposjećenijih mjesta izvan samog centra Sarajeva. Trenutno je staza uglavnom ukrašena grafitima. Neki biciklisti odluče spustiti se. Bez sumnje, prelazak stazom može pružiti veliku dozu adrenalina.

Brus i Sunnyland

Istočno od gornje stanice gondole pruža se Brus. To je prostor za piknik fokusiran na obitelji s djecom. Postoje pješačke staze, mini zoološki vrt, igrališta i umjetno jezero. U Brusu postoje pubovi, postoji i najam bicikla. U ljetnoj sezoni ovdje je obično vrlo gužva.

Također na Trebeviću, ali u njegovom zapadnom dijelu je Sunnyland (Miljevići). Ovo je još jedno mjesto namijenjeno uglavnom obiteljima s djecom. Tu su kafić, restoran i gravitacijski sanjkalište. Dok klizite prema dolje, možete se diviti poprilično širokoj panorami grada koji se nalazi ispod.

Osim spomenika i oblika rekreacije, Sarajevo nudi i mnoštvo različitih festivala. Prilikom odabira ulaznica možemo se voditi datumima održavanja Sarajevo Film Festivala.

Kada u Sarajevo?

Naravno da se najviše turista ljeti može naći u Sarajevu. Međutim, tijekom srpanjske i kolovozne vrućine teško je funkcionirati u gradu. Puno bolji izbor može biti posjet u svibnju ili rujnu. U ovim je mjesecima vrijeme pogodno za razgledanje, nije tako vruće i gužva. Sarajevo također izgleda sjajno zimi. Međutim, imajte na umu veliku količinu snijega, ali i smoga.

Jeftini letovi do Sarajeva.

Ako tražite jeftine letove za Sarajevo, koristite tražilicu za let e.sky.hr. Ako ulaznice naručite unaprijed, možete uštedjeti do 60% od cijene karata. Možete odabrati direktan ili povezujući let koji će trajati duže, ali može biti jeftinija opcija. Vrlo često možemo pronaći i promocije, planirajte putovanje u Sarajevo danas i provjerite koliko se grad promijenio i koliko može ponuditi.

Korisne informacije o zračnim lukama u Sarajevu

Popularne aviokompanije na relaciji  do Sarajeva

Red letenja: Sarajevo

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Sarajevu

Nađite smještaj u Sarajevu