Izbornik

Basel - do Basela

Prikaži filtere

Basel

Avionske karte za Basel po povoljnim cijenama

Iako nije glavni grad Švicarske (i tek je drugi po veličini u ovoj državi), Basel se svakako može pohvaliti da je njeno kulturno središte. U ovom gradu se, naime, nalazi najviše muzeja prema broju stanovnika (više od 40!). I za same zgrade u Baselu se može reći da su umjetničko djelo – neke od njih radila su čuvena imena kao što su Renzo Piano, Frank Gehry ili Mario Botta. Nije onda čudo što su avionske karte za Basel toliko tražene!

Osim za posjet ovome švicarskome gradu, avionske karte za Basel mogu vam poslužiti da obiđete i mnoga druga zanimljiva mjesta u regiji. Francuska pokrajina Alsace je tik uz samu zračnu luku Basel, te su veoma blizu njeni romantični gradovi Colmar, Strasbourg ili Mulhouse.

Na web stranici eSky mogu se naći jeftini letovi iz Basela za druge gradove Europe, a također i avio karte za Basel po povoljnim cijenama. Naša tražilica sortira letove svih avioprijevoznika prema njihovoj cijeni za datum putovanja koji vi odaberete.

Uz to, avionske karte za Basel možete pretraživati i u našoj mobilnoj aplikaciji. Dovoljno je da ju skinete sa vama dostupnog internet storea i pretraga fantastičnih ponuda za letove za Basel može odmah da počne.

Kako najjeftinije putovati u Basel?

Uz željeznički i autobuski prijevoz, u posljednjih nekoliko godina dostupni su i jeftini letovi za Basel iz različitih gradova u Hrvatskoj.

U tražilici letova web stranice eSky možete pronaći avionske karte za Basel iz gradova kao što su Osijek, Split, Dubrovnik i Pula, koji imaju direktnu poveznicu sa ovim švicarskim gradom (tijekom cijele godine ili samo u ljetnoj sezoni). Također su dostupni letovi iz Zagreba za Basel, koji su s presjedanjem, ali se mogu naći po povoljnim cijenama. Stanovnicima Slavonije na raspolaganju je i let iz susjedne Srbije, direktan let Basel-Beograd niskotarifnog zračnog prijevoznika.

Još jedna mogućnost za ljubitelje putovanja, ne samo u Basel već i u ostale gradove u Europi i diljem svijeta, jeste naša specijalna sekcija Prilike, na kojoj možete naći zaista povoljne avionske karte. Požurite ih rezervirati jer je broj mjesta po toliko niskim cijenama ograničen.

Koji low cost letovi za Basel postoje iz Hrvatske i regije?

Wizz Air iz Osijeka leti direktno, a EasyJet direktni letovi za Basel iz Splita, Dubrovnika i Pule (iz posljednja dva samo ljeti). I iz Tuzle i Beograda postoje direktni low cost letovi.

Jeftine avionske karte za Basel možete kupiti iz Osijeka preko tvrtke Wizz Air za polaske ponedjeljkom i petkom. Letovi Basel-Split odvijaju se pet puta tjedno (osim utorkom i srijedom) preko tvrtke Easy Jet. Ponedjeljkom, srijedom i petkom prometuju letovi Beograd-Basel Wizz Air, dok na relaciji Basel-Tuzla isti prijevoznik leti četiri puta tjedno.

Tokom ljetne sezone (u lipnju, srpnju i kolovozu), avionske karte za Basel možete kupiti iz Pule i Dubrovnika. Na našoj web stranici cijene karata za Basel iz Hrvatske i regije možete pregledati sa svim uračunatim pristojbama, a točno će biti naznačene nadoknade za prtljagu ili dodatne usluge.

Kojoj zemlji pripada zračna luka Basel?

Zračna luka Basel nalazi se na teritoriji Francuske, njome upravlja i Švicarska, a koriste ju tri države: Švicarska, Njemačka i Francuska.

Poznata pod imenom Europska zračna luka Basel-Mulhouse-Freiburg i sa čak tri IATA koda (BSL, MLH i EAP), ova zračna luka se nalazi na tromjeđu tri države. Udaljena je od Basela oko 4 kilometara, grad Mulhouse u Francuskoj nalazi se na oko 20 km, a od Freiburga u Njemačkoj dijeli je 46 km. Vaše avionske karte za Basel vode upravo do ove zračne luke.

Zgrada u kojoj se nalazi zračna luka Basel podijeljena je na švicarski i francuski dio. Upravljanje lukom uređeno je međunarodnom konvencijom iz 1949. godine i podijeljeno između dvije države. I pored toga, ne postoji granica između različitih dijelova, luka je veoma dobro organizirana i snalaženje na njoj je lako, bez obzira na dio iz kojeg dolazite ili na koji slijećete. Jedina razlika između ova dva dijela su cijene artikala u prodavnicama i valuta u kojoj se oni plaćaju (euro odnosno švicarski franak).

U zračnu luku u Baselu slijeću i redoviti zračni prijevoznici kao što su KLM, Air France, Brussels Airlines, a također i niskotarifni avioprijevoznici, među kojima najviše letova imaju Wizz Air, EasyJet, Ryanair, Vueling i Eurowings.

Prijevoz iz zračne luke Basel do gradova u regiji

Zahvaljujući tome što se zračna luka Basel nalazi praktično na državnoj granici tri države, avionske karte za Basel lako je iskombinirati s povoljnim prijevozom do gradova u okolici. On je naime omogućen do gradova u sve te tri države – Francuske, Švicarske i Njemačke.

Za švicarski grad Basel prijevoz je veoma jednostavan, jer je on najbliži zračnoj luci. Autobus na liniji 50 prometuje do Glavnog željezničkog kolodvora u Baselu i u gradu ćete biti za oko 20 minuta. Od glavnog kolodvora vlakovi SNCF željezničke mreže prometuju do gradova u Švicarskoj, ali odavde možete pronaći poveznice i za gradove Njemačke, Francuske, ali i drugih država u Europi.

Od zračne luke Basel, Flixbus autobusi su najjeftiniji i najefikasniji vid prijevoza do francuskih gradova u okolici, primjerice Mulhouse, Strasbourg, Colmar, Bezancon. Putovanje do Strasbourga traje oko dva sata, dok je Mulhouse na samo 30, a Colmar na oko 45 minuta vožnje. Za Freiburg postoje također Flixbus poveznica, te put do ovoga grada traje oko sat vremena.

 

Opcije prijevoza iz Zagreba za Basel

Trenutačno ne postoji direktni let Basel-Zagreb, već svi avioprijevoznici nude letove sa presjedanjem u nekom od okolnih gradova. Najpovoljnija cijena avionske karte Zagreb-Basel obično bude preko tvrtki Lufhtansa ili Croatia Airlines, ali dobre ponude nekada imaju i Turskih Airlines i Swiss. Lufthansa nudi let Zagreb-Basel sa presjedanjem u nekom od svojih velikih zračnih čvorišta Frankfurtu ili Minhenu, a Croatia Airlines let moguće je uklopiti sa letom nekog od drugih avioprijevoznika i pronaći povoljne avionske karte iz Zagreba za Basel sa presjedanjem u Zurichu, Amsterdamu ili Parizu (u suradnji sa Air Franceom ili KLM-om).

Interesantna ponuda tvrtke Swiss postoji za kombinaciju leta do Zuricha i potom vlaka (čija je cijena uključena u avionsku kartu).

Osim iz ostalih gradova u Hrvatskoj, regiji i Europi, eSky nudi i jeftine avio karte za Basel iz Zagreba.

Kada je najbolje kupiti avionske karte za Basel?

Za najjeftinije avio karte za Basel, najbolje je karte kupiti ranije. Njihove cijene rastu iz dana u dan, a da biste našli povoljne, razmislite o tome da karte kupite bar dva ili tri meseca prije putovanja.

Regija Alsace u Francuskoj i švicarski grad Basel imaju najviše posjetitelja u periodima proslave Božića, Nove godine i drugih velikih praznika. Tada, naravno, cijene avio karte Basel-Zagreb budu više. Ukoliko vas interesiraju jeftini letovi Split-Basel ili niska cijena avio karte Osijek-Basel potrudite se da karte kupite što prije.

Ukoliko za period u kojem ste odlučili letjeti za Basel važi za skuplji period u godini, razmislite o tome da promjenite mjesec putovanja ili čak i godišnje doba. Ovi predjeli Francuske i Švicarske u svako doba godine imaju svojih čari!

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Basela na eSky.hr?

Na web stranici eSky.hr redovito prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Basela?

Na eSky.hr dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje bit će sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram leto do Basela, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.hr nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let+Hotel paketa.

✔️ Koje zrakoplovne tvrtke nude letove do Basela?

Budite sigurni, da na eSky.hr ponuda letova do Basela uključuje ne samo niskotarifne aviokompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o zračnim lukama u Baselu

Popularne aviokompanije na relaciji  do Basela

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Baselu

Nađite smještaj u Baselu