Izbornik

Aeroflot

Advertisement

Najpovoljnije ponude aviokompanije Aeroflot na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gdje leti avio kompanija Aeroflot?

Aeroflot leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite stranicu eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Aeroflot?

Za letove avio kompanijom Aeroflot najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Aeroflot upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Aeroflot?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedjeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Aeroflot

Aeroflot

Avio-tvrtka Aeroflot je ruski nacionalni avio-prijevoznik, najveći u zemlji. Zvanično je počeo da radi u veljači 1923.godine. Tokom sovjetske ere bio je jedini avio-prijevoznik u ovoj državi i istovremeno najveći na svijetu. Godine 1971. ova tvrtka je uključena u IATA sustav i devet godina kasnije postala je zvanični prijevoznik učesnika 22. Olimpijskih igara u Moskvi. Tim povodom izgrađena je nova međunarodna zračna luka Šeremetjevo 2.
Kada se Sovjetski Savez raspao, osnovane su mnoge zasebne tvrtke u Rusiji i drugim bivšim republikama i Aeroflotovi zrakoplovi letjeli su na nekih 300 do 500 regionalnih i lokalnih destinacija. Ubrzo potom ova je tvrtka privatizirana. Godine 2006. Aeroflot je postao član SkyTeam saveza. Sada po Skytrax sustavu nosi 4 zvjezdice, a u Financijskom izvještaju brandova naveden je kao najjači brand jednog avio-prijevoznika na svijetu.
Danas ova ruska tvrtka leti na oko 300 destinacija u 60 zemalja, između ostalih u zračna luke u Evropi, Aziji, Africi, na Bliskom istoku i u Južnoj Americi. U Srbiji je putnici često koriste za putovanja u Kinu i na Tajland, kao i za letove do gradova bivšeg SSSR-a kao što su Sankt Peterburg i Minsk.

Prtljaga

Aeroflot dozvoljava unošenje ručne prtljage u kabinu. Dimenzije i težina zavise od avio-tvrtke i mogu varirati u odnosu na putnu klasu i destinaciju.
Prtljaga koja se predaje u zrakoplov također mora imati određene dimenzije i težinu, što također zavisi od klase rezervacije i destinacije.

Putne klase

Putnicima ekonomske klase omogućena je raznolika ponuda audio i video programa, radio-programa, televizijskih kanala i filmova. Putnici biznis i premium klase imaju pristup i audio-knjigama i video-igrama. Putnici svih klasa mogu kupovati u duty free shopu u zrakoplovu. Razlika između ekonomske klase i klasa biznis i premium je u udobnosti putovanja – ekonomska klasa nema veći razmak između sjedišta. Uz to, jela u klasama biznis i premium služe se na porculanskim tanjurima.

Online check-in

Ako putujete tvrtkom Aeroflot, online check-in možete obaviti od 24 sata do 90 minuta prije zakazanog polijetanja. Online check-in možete obaviti i preko mobilne aplikacije. Ako online check-in, sa sobom morate ponijeti odštampanu kartu za ukrcavanje (boarding pass). Online check-in nije omogućeno ako letite iz zračne luke u SAD-u i Indiji, a također ni ako putujete sa djetetom mlađim od 2 godine.

Flota

Flota ruskog avio-prijevoznika sastoji se od 190 zrakoplova tipova Airbus 320-200, A321-200, A330-200, A330-300, Boeing 737-800, Boeing 777-300ER i Suchoj SuperJet 100-95B. Njihova prosječna starost je manje od 4 godine.

Zračna luka Šeremetjevo u Moskvi

Ova međunarodna zračna luka smještena je blizu prijestolnice Rusije. Donedavno je, kad je u pitanju broj na njoj prijavljenih putnika, bila na prvom mjestu, ali je od 2008. godine na tom mjestu moskovska zračna luka Domodedovo. Ipak, Šeremetjevo je i dalje veoma važna zračna luka za Moskvu. Na terminalima ima različitih barova, restorana i prodavaonica, uključujući i one u kojima se carina ne naplaćuje, također se može iznajmiti automobil, a na svim terminalima (B, C, D, E i F) ima opcija za besplatan bežični internet.

Osvježenje

Jela koja se služe zavise od destinacije i doba dana, a za ručak je uključen i izbor između dva topla jela. Uz to, putnici tokom leta dobivaju besplatne sokove i bezalkoholna pića. U zrakoplovu se mogu kupiti vino, pivo, votka i druga alkoholna pića. Na zahtjev se služe i vegetarijanska i jela za dijabetičare.