Izbornik

Qatar Airways

Advertisement

Najpovoljnije ponude aviokompanije Qatar Airways na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gdje leti avio kompanija Qatar Airways?

Qatar Airways leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite stranicu eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Qatar Airways?

Za letove avio kompanijom Qatar Airways najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Qatar Airways upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Qatar Airways?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedjeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Qatar Airways

Qatar Airways

Avio kompanija Qatar Airways je osnovana 1993. godine. Trenutno je jedan od najbrže rastećih prijevoznika na svijetu. 50% katarske nacionalne aviokompanije je u vlasništu države, ostala polovina pripada privatnim investitorima. Prijevoznik je član Organizacije arapskih avioprijevoznika (Arab Air Carriers Organization). Sjedište aviokompanije nalazi se u katarskom glavnom gradu – Dohi. 2014. godine, SKYTRAX je dodijelio Qatar Airways-u titulu najbolje avio kompanije Bliskog Istoka, osmi put za redom. 

Prtljaga

Na letovima Qatar Airways, ručnu prtljagu je dozvoljeno ponijeti sa sobom u zrakoplov. Dimenzije i težina prtljage određeni su od strane aviokompanije i mogu biti različite ovisno o rezerviranoj klasi i relaciji putovanja. Predana prtljaga na letovima kompanije Qatar Airways mora isto ispunjavati određene uvjete što se tiče dimenzije i težine koje također mogu varirati ovisno o klasi na letu i destinacije. 

Klase

Putnici u ekonomskoj klasi mogu računati na visoku udobnost sjedala sa proširenim prostorom za noge, jastuke, deke, utičnice za elektronske uređaje, iteraktivan audio i video sustav, a svaka letjelica Boeing 787 ima osiguran besplatan pristup internetu na svakom sjedalu. Za djecu i odrasle tu je i veliki izbor filmova, glazbe i video igrica. Biznis klasa opremljena je posebnim sjedalima koji se mogu rasklopiti i koristiti kao krevet. Putinicma u ovoj klasi također su omogućeni uvjeti za rad prilikom leta zahvaljujući većem prostoru, privatnosti, priključcima za laptopove i besplatnom WiFi na letovima Boeing 787. Tijekom letova, služi se hrana pripremljena od strane vrhunskih kulinarskih majstora. Za putnike u prvoj klasi osiguran je udoban krevet i osobna posluga. Avio-prijevoznik izuzetno vodi računa o kvaliteti usluge i do najsitnijih detalja, od prvoklasnih jela aranžiranih od strane svjetski priznatih šefova kuhinje do različitih setova za putovanja brendiranih imenom Christian Dior.

Online check-in

Online check-in je usluga dostupna skoro za sve destinacije. Obično, check-in putem interneta je mogući od 36 sati prije leta do 90 minuta prije planiranog polaska aviona. Mobilni check-in – ovo je usluga koja omugućuje putnicima check-in putem posebne aplikacije na njihovim mobitelima. Aplikacija se može koristiti preko Android sustava, iOS i BlackBerry. Check-in na aerodromu se otvara najčešće 3 sata prije polijetanja, a zatvara sat vremena (za putnike ekonomske klase) ili 45 minuta (u biznis klasi) prije planiranog polijetanja.

Flota

Qatar Airways posjeduje flotu od preko 200 letjelica. Ona uključuje: Airbus A320-200, Airbus A321-200, Airbus A330-200, Airbus A330-300, Airbus A340-600, Boeing 777-200, Boeing 777-300, Boeing 787-8, Airbus A330 Freighter, Boeing 777 Freighter, Bombardier Challenger 605, Bombardier Global 5000, Bombardier Global Express XRS. 

Međunarodni aerodrom Hamad

Sjedište avio kompanije Qatar Airways nalazi se u Međunarodnoj zračnoj luci Hamad, u glavnom gradu Katara – Dohi. Na aerodromu nalazi se salon za Qatar Airways-ove putnike biznis klase: Al Mourjan Business Lounge. Putnici imaju na raspolaganju meni sa širokom ponudom, obiteljske sobe i sobe za odmor, gdje se mogu opustiti prije nadolazećeg putovanja. Ovisno o potrebama, putnicima osigurani su kompjuterski ekrani i WiFi, tu su i sobe za video igrice gdje putnici mogu uživati koristeći između ostalog simulatore Formule 1. 2014. godine, po drugi put salon je primio SKYTRAX-ovo priznanje za najbolji biznis salon.

Osveženje

Putnici Qatar Airways-a mogu uživati u meniju pripremljenom od strane 4 izvanrednih majstora kuhinje iz različitih krajeva svijeta. Možete okusiti tako arapske specijalitete kako i sezonske salate, jela od mesa, deserte i grickalice. Kompanija nudi isto posebne obroke pripremljene na zahtjev: tu su jela bez glutena, jela za dijabetičare, hrana bez laktoze, košer obroci i slično. Specijalni zahtjevi trebaju biti najavljeni avio kompaniji minimalno 72 sata prije polijetanja. 

Dodatne usluge

Osobe sa invaliditetom i svi kojima je potrebna posebna njega trebaju prijaviti svoju potrebu avio kompaniji za vrijeme pravljenja rezervacije aviokarte ili najkasnije 48 sati prije polijetanja. Pas-vodič može putovati u putničkoj kabini isključivo na letovima za i iz SAD-a. Na ostalim letovima životinja mora biti smještena u prtljažnom dijelu zrakoplova, a usluga je besplatna. Djeci obezbeđeni su setovi filmova, video igrica, bojice, bojanke i slatkiši. Roditelji manje djece mogu računati da im se osiguraju pelene, vlažne maramice i slično.