Jelovnik

Pegasus

Najpovoljnije ponude aviokompanije Pegasus na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Saznajte više o Pegasus

Pegasus

Turska zrakoplovna tvrtka, osnovan je prvobitno kao međunarodna charter zrakoplovna tvrtka 1989. godine kada su se tvrtke Net i Silkar ujedinile sa irskim Air Lingus-om. Pegasus Airlines je dobio naziv po krilatom konju iz grčke mitologije. Godine 1994. strane tvrtke su prodale svoj udio u tvrtki turskoj banci Yapi Kredi, čime je tvrtka ostala isključivo u turskom vlasništvu.
Od 2005. godine ova zrakoplovna tvrtka postaje niskotarifna (low-cost) i taj model poslovanja zadržava do danas. Godine 2007. tvrtka je prevezla više putnika nego ijedna druga privatna tvrtka u Turskoj, a od 2012. godine stabilno se pozicionirala kao druga po broju prevezenih putnika u Turskoj.
Sjedište Pegasus Airlinesa je u Istanbulu, gdje ima svoju bazu u zračnoj luci Sabiha Gokcen. Prevozi do više od stotinu destinacija, uglavnom u Turskoj, ali i na Balkanu, te širom Evrope i u Aziji.

Prtljaga

Pegasus Airlines ne dozvoljava besplatno unošenje ručne prtljage u zrakoplov za svoje tri tarife ekonomske klase kada su u pitanju letovi u Turskoj, međutim, kupovinom neke od tih tarifa u kabinu možete unijeti manji ranac. Ova prtljaga mora da bude u okviru propisanih dimenzija i težine. Na dužim, međunarodnim letovima, važe drugačija pravila za ručnu prtljagu.
Putnicima koji su odabrali najskuplju tarifu dozvoljeno je unošenje ručne prtljage u kabinu bez doplate, ako je u okviru propisanih dimenzija i težine, a one se razlikuju za različite destinacije.
Predana prtljaga, koja također mora biti u okviru propisanih dimenzija i težine, doplaćuje se u zavisnosti od odabrane tarife i destinacije. Doplatu možete obaviti ili dopuniti i online, preko web stranice tvrtke, ali ne kasnije od 2 sata prije planiranog polijetanja.
Prije nego što pođete na put, obavezno provjerite spisak zabranjenih predmeta i pravila o pakiranju tekućine i spakirajte se u skladu sa ovim pravilima.

Putne klase

Zrakoplovi tvrtke Pegasus Airlines imaju jednu klasu, podijeljenu u nekoliko tarifa:

  • Basic – uz standardnu uslugu dozvoljena je ručna prtljaga na međunarodnim letovima, a kada odaberete ovu tarifu, ne možete naknadno dodavati prtljagu;
  • Essentials – uz opciju kasnijeg dodavanja prtljage već imate predviđenu određenu količinu prtljage koju možete unijeti u kabinu;
  • Advantage – možete dodati prtljagu naknadno, a dozvoljeni su promjene rezervacije, kao i odabir sjedišta;
  • Business Flex – uz sjedišta koja putniku ostavljaju više prostora, dostupni su najveći dozvoljeni iznos prtljage i besplatno otkazivanje ili promjena rezervacije.

Online check-in

Online check-in i check-in preko mobilnog telefona dostupni su od 72 sata do 180 minuta, u nekim slučajevima čak do 60 minuta pred zakazano polijetanje Vašeg leta. Samo određene zračne luke podržavaju ovu uslugu, svaka zračna luka prema svojim pravilima. Provjerite na web stranici tvrtke Pegasus Airlines spisak zračnih luka i pravila za svaku pojedinačnu zračnu luku.
Kada ste se prijavili za let preko interneta ili mobilnog telefona, dobit ćete elektronsku kartu odnosno bar-kod, koje treba isprintati i ponijeti sa sobom na let, odnosno sačuvati na svom mobilnom telefonu.
Uštedite vrijeme sa online check-inom, a također imajte na umu da se na pojedinim zračnim lukama prijava za let na šalteru posebno naplaćuje.

Flota

Flota tvrtke Pegasus Airlines sastoji se od više od 70 zrakoplova, tipova Boeing 737-80, Airbus A320-200 i Airbus A320 neo.

Zračna luka Sabiha Gokcen u Istanbulu

Zračna luka Sabiha Gokcen je jedna od dvije međunarodne zračne luke u Istanbulu (uz Ataturk) i nakon njega je po prometu najveća u Turskoj.
Sabiha Gokcen se nalazi u azijskom dijelu Istanbula, 35 km od centra grada. Od 2009. godine bilježi veliki rast prometa i 2017. godine se preko nje prevezlo više od 30 miliona putnika.
Novi terminal opslužuje i međunarodne i nacionalne letove. Opremljena je uobičajenim pogodnostima velikih zračnih luka, kao što su široka gastronomska ponuda, duty-free shop, četverokatni parking, hotel, konferencijska sala, VIP prostorije, putnički saloni... Wi-Fi konekcija je dostupna na prostoru terminala uz doplatu.
Do zračne luke Sabiha Gokcen iz centra Istanbula dolazi se transeuropskom auto-cestom E-80, taksi prijevozom ili šatlom E10 i E11 od trga Taksim odnosno iz Kadıkoya.

Obroci i osvježenje

Pegasus Cafe putnicima uz doplatu omogućava izbor različitih obroka, toplih i hladnih napitaka, alkoholnih i bezalkoholnih pića. Moguće je naručiti obrok za djecu, vegetarijanski obrok, košer jelo, kao i različite obroke prilagođene raznim dijetalnim zahtjevima, ali i tortu ako u zrakoplovu želite da proslavite.
Obrok možete naručiti preko interneta prilikom rezervacije karte, a svoj zahtjev možete rezervaciji dodati i kasnije. Obrok je neophodno rezervirati bar 24 sata prije planiranog leta.

Dodatne usluge

Putnici sa ograničenom pokretljivošću treba da se najave bar 48 sati prije zakazanog leta pozivnom-centru tvrtke Pegasus Airlines, radi pružanje podrške.
Program tvrtke Pegasus Plus dostupan je svakom putniku besplatno. On omogućava da sakupljate milje preko kupljenih letova i usluga, koje potom možete koristiti za kupovinu karata ili dodatnih usluga.