Izbornik

Air France

Advertisement

Najpovoljnije ponude aviokompanije Air France na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Advertisement

✔️ Gdje leti avio kompanija Air France?

Air France leti na mnoga popularna odredišta. Da biste provjerili dostupnost letova, koristite stranicu eSky.

✔️ Kada mogu kupiti najjeftinije avionske karte za Air France?

Za letove avio kompanijom Air France najbolje je kupiti karte što je prije moguće.

✔️ Koje avio kompanije operiraju slične rute?

Za odredišta koja upravlja Air France upravljaju i druge avio kompanije i možete ih pronaći na stranici eSky.

✔️ Mogu li rezervirati hotel zajedno sa letom Air France?

Korištenjem stranice eSky možete rezervirati hotel sa letom, u okviru paketa Let + Hotel. Ne samo da ćete uštedjeti vrijeme, već i novac zahvaljujući popustu koji nudimo na paket.

Saznajte više o Air France

Air France

Air France je francuska avio kompanija sa sjedištem u Tremblay-en-France. Član je SkyTeam alijanse.

Air France opslužuje 36 destinacija u Francuskoj, kao i 168 destinacija u 93 zemlje širom svijeta, kako putničkim tako i cargo letovima. Kao jedna od dvije avio kompanije koristio je supersonične avione Concorde.

Avio kompanija je osnovana 7. listopada 1933. godine spajanjem kompanija Air Orient, Air Union, Compagnie Générale Aéropostale, Compagnie Internationale de Navigation Aérienne (CIDNA) i Société Générale de Transport Aérien (SGTA).

Air France je predstavljao nacionalnog prijevoznika Francuske cijelih sedam desetljeća, sve do spajanja sa kompanjom KLM 2003. godine.

Prtljag

Na Air France-ovim letovima je dozvoljeno ponijeti ručnu prtljagu u avion. Dimenzije i težina prtljage su određene od strane avio kompanije i mogu varirati ovisno o rezerviranoj klasi i ruti.

Predana prtljaga je također ograničena određenim dimenzijama i težinom. Isto i ovdje sve ovisi o rezerviranoj putničkoj klasi i smjeru putovanja.

Klase

Ekonomska

Sjedalo u avionu može se odabrati nakon rezervacije aviokarte preko veb-stranice avio kompanije ili na posebnom samoposlužnom kiosku na aerodromu. Korisnici programa Flying Blue sa Platinum i Gold statusom mogu koristiti aerodromske salone bez obzira na klasu koju su rezervirali. U cijenu karte uključeno je piće i užina koje putnici dobivaju u avionu. Na interkontinentalnim letovima svaki putnik ima pravo ponijeti jedan komad predane prtljage težine do 23 kg koji je uključen u cijenu karte. Putnici za vrijeme leta mogu dobiti jastuk, deku, masku za spavanje i slušalice. Postoji i poseban meni za djecu. 

Premium Ekonomska

Putnici koji su rezervirali let u premium Ekonomskoj klasi, imaju više mjesta za noge između sjedala. U cijenu karte uključena je i veća prtljaga, prvenstvo usluga na aerodromu, pristup salonima i povećani broj miljažnih bodova. Dodatno, na interkontinentalnim letovima svaki putnik dobiva pored ostalog: jastuk, vunenu deku i bocu vode. 

Biznis Klasa

U biznis klasi svako sjedalo može se pretvoriti u krevet dugačak dva metra. Fotelja može također biti udobno mjesto za rad – zahvaljujući maloj lampici, utičnicama za uređaje, satelitskom telefonu, slušalicama koje izoliraju zvuk. Dodatno, uz naručeni obrok poslužuju se francuska vina.

La Première 

Ovo je najudobnija opcija putovanja sa avio kompanijom Air France. Usluga u avionu je dostupna u svakom trenutku. Putnici, osim seta za spavanje dobivaju i kozmetiku Givenchy za osvježenje. Jelovnik pripremaju najbolji kuhari, dobitnici Michelin zvijezdica.

 

Online check-in

Check-in online je dostupan 30 sati prije polaska i omogućuje da se potvrdi prisutnost na letu te da se odabere sjedalo. U završnoj fazi prijave za let, putnik dobiva boarding karte. Nakon dolaska u zračnu luku putnicima ostaje samo predati svoju prtljagu na check-in šalteru.

Flota

Flota Air France sastoji se od zrakoplova kao što su Airbus A318, Airbus A319, Airbus A320 (2010), Airbus A321-200, Airbus A330, Airbus A340-313 X, Airbus A380, Airbus 747-400. 2016. godine u flotu su uvršteni i  Airbus A350-900, Airbus A380-800, Boeing 747-400, Boeing 777-200ER, Boeing 777-300ER, Boeing 787-9, Boeing 747-400ERF i Boeing 777F.

Zračna luka Charles de Gaulle u Parizu

Zračna luka Roissy – češće poznato kao Paris Charles de Gaulle aerodrom, je glavno sjedište avio kompanije AirFrance. Zrakoplovi avio kompanije skladišteni su na još nekoliko francuskih aerodroma i to u Lyonu, Marseilleu i Toulouseu. Zračna luka Charles de Gaulle nalazi se 23km sjevero-istočno od Pariza. Aerodrom je sa gradom povezan autoputem i željeznicom, a najlakši način da se stigne do centra je autobusom (RAPT prijevoznikom) ili taksijem. Do glavnih turističkih atrakcija može se stići i TŽV željeznicom. Ovo je jedan od prvih aerodroma sa željezničkom vezom.

U zračnoj luci nalaze se tri terminala koja su međusobno povezana besplatnim autobuskim prijevozom. Aerodrom nudi široki spektar usluga kao što su: različite trgovine, restorani, saloni za biznis putnike, info pultevi za turiste, mjesta za molitve, besplatni pristup internetu, itd.

 

Osveženje

Vrsta obroka na letu ovisi o rezerviranoj klasi. Alkoholna pića su uključena u cijenu karte na svim rutama bez obzira na klasu leta. U ekonomskoj klasi na kraćim relacijama služe se samo sendviči i piće, dok na međukontinentalnim letovima obroci sadrže tri vrste različitih jela. Putnicima u biznis klasi predjelo, pladanj sireva i tri vrste jela serviraju se odmah nakon polijetanja. Gurmansko putovanje svaki putnik započinje čašom šampanjca, a nakon toga ima mogućnost uživati u jelima pripremljenim od strane majstora kuhinje koji su odlikovani i Michelin zvijezdicama. Vrsta hrane koja se poslužuje ovisi o dužini leta. Na letovima dužim od 2 i pol sata putnicima se obavezno služi topli obrok. Putnici koji putuju u prvoj klasi mogu naručiti jela iz jelovnika, a obroci su pripremljeni od strane najboljih kuhara koji su odlikovani Michelin zvijezdicama – Joël Robuchon, Régis Marcon, Guy Martin, Anne-Sophie Pic, Michel Roth. Možete birati obroke inspirirane azijskom kuhinjom kao i svježe plodove mora.

Dodatne usluge

Za vrijeme leta putnicima je dostupan sistem razonode. Putnici mogu birati između filmova (na engleskom, francuskom, španjolskom, neki i na kineskom, japanskom, korejskom i hindi), glazbe i igrica. Air France magazine nalazi se kod svakog sjedala, a u biznis klasi i prvoj klasi dodatno – magazin Air France Madame.

U svibnju 2003. godine KLM i Air France opremili su bežičnim internetom jedan od svojih Boeinga 777-300ER. Putnici mogu koristiti internetsku mrežu nakon što zrakoplov dostigne nivo od 20 tisuća stopa (oko 6 km).

Prijevoznikovi saloni su poznati kao Le Salon. Dostupni su putnicima koji putuju u klasama: La Première, Biznis i Premium Ekonomskoj. Također, pristup salonima imaju putnici koji putuju u ekonomskoj klasi, ukoliko su članovi programa Flying Blue Gold, Flying Blue Platinum, SkyTeam Elite ili Elite Plus. Putnicima nudi se piće i užina, a na raspolaganju su međunarodne novine, besplatan Wi-Fi. Postoji mogućnost korištenja tuševa i SPA. Saloni 530 Air France i 300 Sky Team locirani su širom svijeta na svim kontinentima osim Antarktike.

Program Flying Blue nagrađuje Air France-ove i KLM-ove putnike sa bodovima za milje koje prođu za vrijeme putovanja. Članstvo je besplatno. Sakupljene bodove putnici mogu mijenjati za raznolike pogodnosti.