Izbornik

Pretražite letove do Bangkoka

Prikaži filtere

Bangkok

BANGKOK

U Bangkok možemo letjeti iz Pule, Dubrovnika, Zadra, Splita i naravno iz glavnog grada Zagreba. Najlakše veze imamo iz Zagreba od tamo ćemo letjeti samo jednom izmjenom, iz drugih gradova moramo računati s više od dva transfera. Zrakoplovne tvrtke koje nude letove iz Hrvatske za Bangkok uključuju Turkish Airlines, Qatar Airlines, Croatia Airlines, EVA Airlines, Swiss, Lufthansa itd.

Naravno, ako odaberemo kombinirani let, možemo birati između mnogih zrakoplovnih kompanija, onako kako nama najviše odgovara, u bilo kojem trenutku za nas.

Zašto odabrati Bangkok?

Bangkok je jedan od najbrže rastućih gradova na svijetu. Grad koji živi noću i može ponuditi mnogo toga od noćne zabave. Tajladija je najbolja hrana na svijetu, ulične prodavače sa svježim grickalicama susrećemo na svakom koraku. Tajland je zemlja koju barem jednom u životu morate vidjeti i iskusiti ljepotu prirode, tajlandsko gostoprimstvo te vidjeti noćni život Bangkoka. Kulturološki, zemlja se vrlo razlikuje od Hrvatske, pa vrijedi upoznati ovu jedinstvenu kulturu.

Što vrijedi vidjeti u Bangkoku?

Dok ste u Bangkoku, vrijedi posjetiti muzej na otvorenom Ancient City, ovo nije ništa drugo nego Tajland u minijaturi. Ovaj park nalazi se 33 km jugoistočno od Bangkoka, na području od 320 hektara s nalaze se replike najpoznatijih tajlandskih građevina: hramova, palača i skulptura. Obavezno morate vidjeti i muzej Jimma Thompsona. Vrijedno je pogledati Grand Royal Palace i Emerald Buddha, tržnicu Chatuchak Market koja radi samo vikendom, poznatu ulicu Khao San, iskoristite tajlandsku masažu, pogledajte tajlandski boks i kušajte tajlandsku uličnu hranu.

Bangkok je i dobra prilika za posjet Maleziji, Kambodži, Singapuru, Vijetnamu, Laosu. Jeftine karte iz Bangkoka za ove destinacije možete pronaći u tražilici za let esky.hr. Iz Bangkoka možemo također otići na odmor, otići na okolne otoke ili istražiti obalu.

Kada ići u Bangkok.

U Bangkok možemo letjeti tijekom cijele godine, u Bangkoku imamo tropsku klimu, što znači prosječnu temperaturu od 28 stupnjeva tijekom godine,. Najhladniji mjesec u godini je prosinac s temperaturom od 25,5 s obzirom na temperaturu u Hrvatskoj ovog mjeseca, s pouzdanjem možemo planirati putovanje u prosincu ako nam se ne sviđa vruće vrijeme, ali i zato što će cijene karata u tom periodu biti jeftinije. Izlet u Bangkok najbolje je planirati u sušnoj sezoni, tj. od studenog do veljače, tada se temperatura kreće od 20-30 stupnjeva, najtopliji mjeseci su ožujak i travanj. Monsun traje od svibnja do kraja listopada - vruće je, ali popodnevne kiše hlade atmosferu. Na kraju monsuna, Bangkoku prijete poplave.

Jeftine karte za Bangkok.

Da bismo pronašli jeftine karte za Bangkok, trebamo izdvojiti vrijeme za traženje vezanih letova i uzeti u obzir datume izvan sezone. Karte iz Zagreba s jednom izmjenom kreću se od 3200 HRK sa povratnom, ako potrošimo više vremena u potrazi, možemo pronaći malo jeftinije karte. Možete koristiti i tražilicu esky.hr, koja će učiniti sve za vas. Pretražit će najjeftinije letove, unijeti datume i razvrstati cijene od najjeftinijih do najskupljih. Ako odaberete opciju let plus hotel esky, pružit će vam spremno rješenje, a morat ćete platiti i uživati u svom odmoru u Bangkoku.

Noćenje u Bangkoku.

Jeftini smještaj bez rezervacije najlakše je pronaći oko ulice Khao San Street. Standard soba je manje-više isti. Nedavno su se ulicama koje okružuju Khao San otvorili elegantniji hoteli s bazenima na krovu i stvarno čistim sobama, ali bez karaktera. Cijena kreveta u hostelskoj spavaonici od 38 HRK. Cijena po osobi u prilično dobrom hotelu od 200 HRK i više. Možete koristiti opciju leta plus hotel i hotel Esky će iz baze naći najbolji smještaj za vas. To je praktično i besplatno rješenje, kao i sigurno jer su objekti u bazi podataka provjereni i stvarno postoje.

Međunarodna zračna luka Bangkok Suvarnabhumi.

međunarodna zračna luka koja se nalazi 25 km istočno od Bangkoka. Je najveća zračna luka na Tajlandu i jedna od najvećih na svijetu. Ako želite doći od zračne luke Suvarnabhumi do središta grada Bangkoka, preporučujemo željeznic, kao jeftino i prikladno rješenje, ali ako putujete s nekoliko ljudi, taksi će možda biti bolji, ukoliko živite u nekom od velikih hotela, najbolji prijevoz bit će autobusi AirPort Expressa imaju različite rute i vode putnike do Silom Road, Khao San Road, Central World, Hua Lamphong (Glavni kolodvor) preko Monumenta Victory. Trošak je oko 150 bahta.

Od aerodroma do centra Bangkoka potrebno je oko sat vremena. Taksiji polaze s razine 1 na izlazima 3, 4, 7 i 8. Prvo, uzima se kartu s brojem stanice na kojoj će čekati naš tajlandski taksist. Ako pregovaranje o cijeni nije zadovoljavajuće, vraćate se na automat za kartu i ponavljate postupak. To je isplativo rješenje ako putujete u većoj grupi. Na stroju također možete pitati koliko bi vaš tečaj trebao koštati. Trošak bi trebao biti 300-400 bata. Možete otići na mjesto gdje taksiji dovode turiste do zračne luke i tamo pregovarati o povoljnijoj cijeni. Oprez! Uvjerite se da dogovoreni iznos uključuje cestarinu za autocestu od oko 50-120 bata. Bangkok također ima drugu zračnu luku, Don Muang na sjeveru, koja služi domaćim prometom i nekim međunarodnim letovima s AirAsijom. S ove zračne luke možete planirati putovanje u druge dijelove Azije, avionske karte su zaista jeftine, pa vrijedi iskoristiti ovu priliku.

Je li vrijedno vidjeti Tajland?

Stigavši u Bangkok, tamo možemo provesti nekoliko dana ili cijeli boravak. Nekoliko dana je dovoljno da saznate o jedinstvenosti ovog grada, svidjeti se ili ne. Oko Bangkoka možete vidjeti i plivajuću tržnicu u Damnoen Saduaku (otprilike 100 km od Bangkoka) impresionira slikovitim brodicama, puno voća i još slikovitijim prodavačima.80 km od Bangkoka nalazi se Ayutthaya, bivša prijestolnica Tajlanda. Tamo možete vidjeti ruševine drevnih palača, hramova, brojne statue Bude. Otprilike 470 km od Bangkoka, na putu prema sjeveru Tajlanda, pronaći ćete Sukhothai. Prekrasno područje s ruševinama bivšeg kraljevstva, upisano u UNESCO-ve Svjetske baštine. Povijesni park Si Satchanalai nalazi se u blizini Sukhothaya. 690 km od Bangkoka nalazi se Chiang Mai, gdje možete vidjeti slikovitu noćnu tržnicu. U gradskim zidinama Chiang Mai-a nalazi se 40 budističkih hramova i stotine na tom području.

✔️ Postoje li posebne ponude za letove do Bangkoka na eSky.hr?

Na web stranici eSky.hr redovito prenosimo ponude i prilike za putovanje po niskim cijenama. Pratite nas i inspirirajte se!

✔️ Mogu li se pobrinuti za osiguranje prilikom rezervacije leta do Bangkoka?

Na eSky.hr dok rezervirate avionske karte, također možete kupiti različite vrste osiguranja, prema Vašim potrebama. Zahvaljujući tome Vaše putovanje bit će sigurno i ugodno.

✔️ Ako rezerviram leto do Bangkoka, mogu li rezervirati ujedno i smještaj?

Na eSky.hr nudimo pretraživač smještaja zahvaljujući kojem možete voditi računa o svom smještaju u mjestu, u kojem putujete, čak i prije putovanja. Smještaj se može rezervirati neovisno od karte ili kao dio Let+Hotel paketa.

✔️ Koje zrakoplovne tvrtke nude letove do Bangkoka?

Budite sigurni, da na eSky.hr ponuda letova do Bangkoka uključuje ne samo niskotarifne aviokompanije, već i one koje su specijalizirane za visoki standard.

Korisne informacije o zračnim lukama u Bangkoku

Popularne aviokompanije na relaciji  do Bangkoka

Tražite smještaj? Provjerite najbolje hotele u Bangkoku

Nađite smještaj u Bangkoku