Menu

Prtljaga: veličina i težina

Prtljaga: veličina i težina

Svaka zrakoplovna kompanija ima posebne propise i pravila vezana uz veličinu, težinu i dimenzije dozvoljene ručne i registrirane prtljage. Ovisno o prijevozniku s kojim letite, razlikuju se i naknade za prijevoz prtljage. Prije nego što dođete u zračnu luku, provjerite odgovara li Vaš kofer propisanim dimenzijama i težini prtljage – dodatne naknade za prekoračenje dozvoljenih dimenzija i težine mogu biti visoke.

Pažnja!

Dozvoljene dimenzije prtljage uključuju i dodatne elemente kao što su ručke, kotači itd. Potonje je izuzetno važno u slučaju ručne prtljage koja najčešće mora biti smještena ispod sjedala ili u pretincu određenih dimenzija iznad sjedala.

Pažnja!

Naknada za pretešku, preveliku ili dodatnu prtljagu koja naplaćuje se nakon kupnje avionske karte može biti skuplja u odnosu na cijenu ponuđenu prilikom rezervacije. Iznos naknade ovisi o propisima prijevoznika s kojim putujete. Ukoliko je moguće, odaberite odgovarajuću vrstu prtljage prilikom rezervacije karte.

Uputi i predlozi, koji se nalaze u ovom članku i povezanim člancima, su samo informativnog i pomoćnog karaktera i ne mogu da budu osnova za bilo koja potraživanja prema eSky.pl S.A.

Zainteresirao vas članak ali treba vam više informacija?
Hvala na pomoći

Vaše mišljenje ća nam pomoći pripremati bolje i relevantnije članke.

Trenutačno ne možemo poslati Vaše prijedloge

Pošaljite ponovo ili pokušajte kasnije.