Jelovnik

Air Southwest

Najpovoljnije ponude aviokompanije Air Southwest na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u dva pravca

Air Southwest

Air Southwest je britanska aviokompanija utemeljena 2003. godine koja je poslovala u Velikoj Britaniji, Irskoj i na Kanalskim otocima. Avioni Air Southwest bili su raspoređeni u tri baze – glavnu u Plymouth te u dva prometna čvora u Bristolu i Newquay. Njezina se flota sastojala od 5 turbopropelerskih Bombardier Dash 8-311 aviona. Putnici ove aviokompanije mogli su rezervirati letove na relacijama Plymouth – Newquay – London Gatwick te, kasnije, Plymouth – Bristol – Manchester. U svom vrhuncu Air Southwest poslovala je na 14 aerodroma na području Velike Britanije i Irske.

Putnici koji su rezervirali let s Air Southwest mogli su računati na određene pogodnosti prije i tijekom leta. Aviokompanija pružala je mogućnost kupnje grickalica i pića u avionu, štoviše, postepeno je širila paletu dodatnih usluga za putnike. U okviru dodatne Advance usluge putnici stjecali su pravo na, između ostalog, besplatnu promjenu rezervacije najkasnije 2 sata prije leta, prijavu registrirane prtljage težine do 30 kg ili pristup čekaonici poslovnog razreda (tzv. business lounge). Povrh toga, putnicima koji su polijetali s aerodroma u Plymouth i Newquay nudila se mogućnost ubrzane prijave na let, ukoliko nisu imali prtljagu za predati, a u avion unosili jedino ručnu prtljagu.

Aviokompanija Air Soutwest 2010. uspostavila je stratešku suradnju s drugim britanskim prijevoznikom – Eastern Airways. Iste godine vlasnik potonjeg kupio je Air Southwest. Aviokompanija je 2011. godine prekinula poslovanje.